cynek no właśnie o to mi chodzi Po prostu chciałem się upewnić czy to już weszło w życie bo ostatnio nie jestem na czasie A jeżeli jeszcze by nie było obowiązku to bym tylko ludzi denerwował
Pozdr
III miejsce w klasie 1,3 - 1,4 - 1,5 w III Ogólnopolskim Zlocie Civic 4g Fanatics w Borsku
Odgrzewam kotleta
Większość była za włączaniem świateł (to podobnie jak większość głosowała na PIS )
Podobno dzięki temu miało być przynajmniej o 20% mniej wypadków...
ale tak nie jest
Statystyki pokazują ich wzrost
fakt jest taki, ze faktycznie widocznosc samochodu z wlaczonymi swiatlami sie polepsza.. ale chyba chodzi jednak o samych kierowcow a nie o swiatla w samochodzie. brak rozwagi bezmyslnosc i brak przewidywania pewnych sytuacji przewaza moim zdaniem, dlatego wypadkow jest wiecej.. coraz wiecej, bo coraz to wiecej kierowcow i coraz mniej miejsca na drodze.
A ktoś się spodziewał, że lepiej będzie ze światłami? To jakiś absurd jest. Jeszcze trochę i będzie trzeba ze stroboskopem w dzień jeździć, potem z syreną jak karetka, a ostatecznie przed samochodem będzie szedł człowiek z dzwonkiem i machał czerwoną flagą - tak jak pod koniec XIX wieku, jak pierwsze wozy z silnikiem powstały.
Że też nikt nie wpadł na pomysł żeby po prostu zabronić korzystania z samochodu. O wiele mniej wypadków by było