Rozrusznik z V gen do IV gen

wszystko o wszystkim i niczym zarazem ;)

Moderatorzy: stachu, mac102, tditsr

Ryba
#Civic4g Member

Rozrusznik z V gen do IV gen

Post autor: Ryba »

Wiem, że temat troszkę nie w tym miejscu, ale więcej osób tutaj zagląda :]

Mianowicie ... ostatnio (od mniej więcej 2 dni) mam problem z rozrusznikiem. Najprawdopodobniej pada automat :kwasny:
Mam kompletną skrzynię z rozrusznikiem z Vgen więc jeśli to możliwe chciał bym przełożyć cały rozrusznik zamiast naprawiać ten, który mam. Pytanie ... czy pasuje ?? Dodam tylko, że obie skrzynie są automatyczne - nie wiem, czy ma to jakieś znaczenie :niepewny:

Z tego co poczytałem, to z wyjęciem rozrusznika jest troszkę roboty, nie chcę więc robić tego na darmo :zdegustowany:
melon
#Civic4g Member

Post autor: melon »

raczej nie ale zrób zdjęcie wtyczki z Vgen
Ryba
#Civic4g Member

Nie mam zbytnio czym zrobić :/ W niedzielę się tym zajmę ... na razie mój rozrusznik chodzi dobrze, choć wiem, że nie mogę tego zlekceważyć :kwasny:
Awatar użytkownika
Mike
#Civic4g Member

Post autor: Mike »

spisz sobie dane z tego ze skrzyni 5g, i w naszym manualu sprawdź typy rozruszników/wtyczki i może akurat sie pokryją. Wydaje mi sie że ten z 5g bedzie pasował.
SKLEP MOTORYZACYJNY - AUTO-MECHANIKA - WULKANIZACJA - PROSTOWANIE FELG - USŁUGI PIASKOWANIA
KRAKÓW - F-VAT - zapraszam na PW - GG 1579201- 602 22 60 11
Awatar użytkownika
Dj Diablo
#Civic4g Member
Kontakt:

Post autor: Dj Diablo »

Ryba, zgadzam sie takich rzeczy nie mozna lekcewarzyc jeli sa jakies kłopoty np tak jak masz z tym rozrusznikiem to wymieniaj na nowe moim zdaniem kup nowy rozrusznik oryginalny do 4g a nie przekładaj z 5go bo wiadomo ile na nim posmigasz??
Awatar użytkownika
zwibel
#Civic4g Member

Post autor: zwibel »

Jak coś mam takowy za 50zł ;)
Obrazek.
Ryba
#Civic4g Member

O wtyczce nie pomyślałem nawet :wstyd: Chodziło mi o mocowanie do skrzyni i o koło zebate. DJ Diablo wiem, o czym mówisz, ale jeśli mam skrzynię z rozrusznikiem to co mi szkodzi przełożyć (jeśli pasuje). Jeśli "nowy" też będzie szwankować wtedy oddam stary do electromechanika albo sam się za niego wezmę.
U mnie sprawny rozrusznik to podstawa ... automat :hyhy: Dobrze, że mam jeszcze 2 samochód :]
Ryba
#Civic4g Member

UP :kwasny:
Rozrusznik nie pasuje. Wtyczka taka sama, ale inny jest rozstaw otworów mocujących :/
ODPOWIEDZ