TOW HOOK-i

informacje i pytania dotyczące strony i forum oraz klubu civic 4g fanatics

Moderatorzy: stachu, mac102, tditsr

Krychu

Post autor: Krychu »

jesli podedzie mi to na przod pod crx'a to bylbym chetny :super:
Awatar użytkownika
bombel85
#Civic4g Member

Post autor: bombel85 »

Ja wam to moge narysowac jako rys techniczny, nie bedzie to full profesjonall bo znam sredno to ale w miare prosty element. Moze ktos sie znajdzie kto to pozniej oceni i doszlifuje. Mysle ze jak tu cos splodzimy to wykonawca nie bedzie mial problemow z wykonaniem. A wymiary to chyba nie musza byc jakies super idealne w porownaniu z ori, zagada sie tego kolesia ckpl i moze poda ;)

A widze ze tu juz nowe posty sie pojawily hehe. Chyba juz sobie dacie rade, widze ze pelen profi sprzet :D
Awatar użytkownika
PePo
#Civic4g Member

Post autor: PePo »

No ja zrobilem cos takiego moge zrobic program z lekkim zagieciem do gory zeby na tyl pasowalo lepiej niz to poniewaz ja u siebie nie moge dokladnie dopasowac mam wysuniety zderzak widze sie dzis z Brama i moze u niego zalozymy ale napewno obgadamy temat.
Jesli bede mial schemacik z wymiarami i zdjeciem tak jak ten pierwszy to zrobie to na pewno profii... ale jesli ustalimy jakis inny wymiar to takze bedzie dobrze.
Aha pisalem Markosa tego od ktorego jest to zdjecie pozyczone ale niestety pisze ze nie chce mu sie sciagac i robic kopie nie poto kupowal zeby inni takze cos takiego mieli.
My przeciez chcemy tylko kopie moze i dokladna ale napewno nie chrom czy jakis ekstra lakier albo napis tej firmy zrobimy to jak najlepiej sie da wymiar bedzie identyczny i kasztalt ale nie bedzie takiego wyryteo napisu czy chromu :kwasny: no ale kto co lubi :D ja wole kopie za grosze sprzedac chociaz za 5 zł zeby miec cos z tego i wiele innych osob moglo cos takiego miec.
Obrazek
Awatar użytkownika
Brama
#Civic4g Member

Post autor: Brama »

jest jeszcze kwestia podkładki do zamocowania jak tutaj http://www.civic4g.pl/forum/topics6/7386.htm
Obrazek
Awatar użytkownika
PePo
#Civic4g Member

dzis postaram sie cos zadzialac z Tow Hookiem a jutro to juz na 100% bede wiedzial czy mi to wyjdzie i napewno dam jakies foto jak to wyglada.
Aha Brama dzis na zlocie raczej nie bede ale na weekend do wrzeszcza przyjezdzam wiec wezme to co wymodze i sie ustawimy zebys to dokladnie zobaczyl.
Obrazek
Awatar użytkownika
Brama
#Civic4g Member

spoko daj znac tylko jakos :]
Obrazek
Awatar użytkownika
mum666
#Civic4g Member
Auto:: EC8
Silnik:: D16Z6
Kontakt:

Post autor: mum666 »

http://passwordjdm.pl/viewtopic.php?t=2312

powinno pomóc, jak coś jestem chętny na oba.
!markos

Post autor: !markos »

no wiec po kolei..

1. dziendobrywieczor wszystkim
2. owszem rozmowa na gadu sie odbyla
3. przeczytalem w niej np.
zastanawialismy sie czy jestes pazerny i mieli niektorzy racje
kto tu jest pazerny?? haki nie kosztuja tak megaduzo, zeby sie np. nie zrzucic i nie kupic ich na wzor..
4. przeczytalem w niej tez
jesli bedziesz mogl to prosze o skan tego co odrysujesz w skali 1:1 i moze jakies wymiary
co w sumie totalnie rozlozylo mnie na lopatki.. mam go zdjac z samochodu, odrysowac, opisac wymiary, zeskanowac i wyslac mailem??? to moze sciagne tez rozporki mugena, carbinga i spoona, odrysuje, sfotografuje z kazdej strony i na prosbe chetnych rozesle schematy po forach internetowych? ja wiem, ze rozporki to nie hak, ale pliz.. troche powagi :|
5. ktos napisal, ze w jp takie haki sa obowiazkowe. jest zupelnie odwrotnie - sa raczej niemile widziane. zwykle oznacza sie poprostu strzalka umiejscowienie seryjnych hakow z przodu i z tylu.

reasumujac.. w zasadzie to odechcialo mi sie cokolwiek mierzyc. zrobcie zrzute, niech osoba, ktora zostawi sobie oryginaly zaplaci najwiecej, a reszta bedzie miala kopie i po temacie. drogo nie wyjdzie. zobaczycie przy okazji kto tak naprawde chcial miec taki hak. jak zrzuta sie nie uda, znaczy, ze cisnienia nie bylo.

jakby cos to nalezy ich szukac na egay pod haslem "datum1"

pozdrawiam i zycze udanych wycinanek

ps.1
niewykluczone, ze moj hak datum1 bedzie na sprzedaz. zamowilem inny, przymierze go jak dostane i wybiore jeden z nich. oddam datuma po kosztach.

ps.2
jak widac ktos juz wpadl na pomysl wyciecia takiego haka. uderzcie, moze wam odda schematy za dobre slowo...
Awatar użytkownika
mum666
#Civic4g Member
Auto:: EC8
Silnik:: D16Z6
Kontakt:

Post autor: mum666 »

!markos pisze:no wiec po kolei..

1. dziendobrywieczor wszystkim
(...)
4. przeczytalem w niej tez
jesli bedziesz mogl to prosze o skan tego co odrysujesz w skali 1:1 i moze jakies wymiary
co w sumie totalnie rozlozylo mnie na lopatki.. mam go zdjac z samochodu, odrysowac, opisac wymiary, zeskanowac i wyslac mailem??? to moze sciagne tez rozporki mugena, carbinga i spoona, odrysuje, sfotografuje z kazdej strony i na prosbe chetnych rozesle schematy po forach internetowych? ja wiem, ze rozporki to nie hak, ale pliz.. troche powagi :|
Tobie też dzieńdobrywieczoranek
RLY? Zrobisz to dla nas? :cwaniak: Mogłeś wpaść na to wcześniej, zegary bys mi odrysował i bym se z plasteliny i podpaski ulepił :wstyd:

Wyluzujcie chłopaki czilałt :)
Awatar użytkownika
PePo
#Civic4g Member

Temacik "TOW HOOK" ogarniety dzieki mojemu projektantowi :hyhy: wyglada to tak :
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Zdjecia moze i nie profi bo z telefonu i moze nie wyglada to na mojej Papryczce super poniewaz mam tylni zderzak na dole wysuniety ze az wychodzi za rejestracje wiec nie wystaje tak jak powinien. Nalezy haczyk pomalowac i wyszlifowac jak kto woli ja narazie czasu nie mam na malowanie :spi:
Brama moze ty napiszesz czy Tow Hook jest dobry zebym goloslowny nie byl.
Obrazek
mAx
#Civic4g Member

Post autor: mAx »

:wstyd:
Obrazek
Awatar użytkownika
Brama
#Civic4g Member

co tu sie wypowiadac. Jak ogarne w kolorze i założe to będzie wyglądac jak datum1 więc nie wiem skąd ten :wstyd: u Maxa :hyhy:
Obrazek
ODPOWIEDZ