Macie jakąś dobra i sprawdzoną piane aktywną do myjek ciśnieniowych?? Na rynku jest tego od groma a nie mam czasu ani $ na eksperymentowanie
Jak macie coś sprawdzonego podajcie producenta i orientacyjny koszt..
p-a-b-u, niedawno kupiłem myjke ciśnieniową i powiem ci ze ona i samą wodą umyje. a mam no niej specyfik z obi za 22 zl banka ( piana aktywna do mycia samochodow ), ktory sie rozciencza i zuzywa 10 ml na auto. banka 5l polecam
Wiadomość z ostatniej chwili: CBA zatrzymało św.Mikołaja podczas wręczania korzyści majątkowej!
tiacocstoe pisze:p-a-b-u, niedawno kupiłem myjke ciśnieniową i powiem ci ze ona i samą wodą umyje. a mam no niej specyfik z obi za 22 zl banka ( piana aktywna do mycia samochodow ), ktory sie rozciencza i zuzywa 10 ml na auto. banka 5l polecam
dzieki za info Bede w OBI to poszukam
Co do mycia sama woda to zdaje egzamin ale tylko przy niewielkim zabrudzeniu. "miesięcznego" brudu sama woda zmyc nie chce.
ee tam nie chce
dysze dobrze ustaw, moc na maxa i z odleglosci 10 cm laduj i musi zejsc
inna sprawa ze mi po ostatnim myciu farba poodpryskiwala w paru miejscach od szpachli
Wiadomość z ostatniej chwili: CBA zatrzymało św.Mikołaja podczas wręczania korzyści majątkowej!
tiacocstoe pisze:ee tam nie chce
dysze dobrze ustaw, moc na maxa i z odleglosci 10 cm laduj i musi zejsc
inna sprawa ze mi po ostatnim myciu farba poodpryskiwala w paru miejscach od szpachli
No jak ładujesz z 10cm to sie nie dziwie że fabra poszla
Dlatego potrzebuje dobra piane.....
Byłem dzis w OBI i mieli tylko orginalna karchera za 50zl
wlasnie ze przeciez jak bedziesz dalej trzymac to w zyciu nie umyjesz bezdotykowo, bo odległość im większa tym mniejsze ciśnienie - fizyka
A mi poodpadała farba, ale nie oryginał tylko ze szpachli zaprawka w szpraju ( pozoztałość jesiennego remontu za 10 zł )- kto widział moja hanke to wie o co chodzi
Odnosnie piany aktywnej polecam firme CARTEC lub NERTA,ew MAFRA,poszukaj sobie w necie dystrybutorów,co do nakładania piany zalezy jaka masz dysze ( do uzytku domowego czy profesjonalna ) sa miedzy nimi potężne rónice w budowie i przy dawkowaniu piany,mozna piane nakładac zbiornikiem cisnieniowym z pompką dostępnym w kazdym markecie budowlanym OBI,CASTORAMA itp.Jednak trzeba pamietac ze piana jest mocno zasadowa i dosyc agresywna co przy starych lakierach niemetalicznych moze miec znaczenie typu odbarwienia lub delikatne matowienie.
Pozdr.