wzięty dowód za brak ręcznego hah ha ha ...

wszystko o wszystkim i niczym zarazem ;)

Moderatorzy: stachu, mac102, tditsr

thekkris
#Civic4g Member

wzięty dowód za brak ręcznego hah ha ha ...

Post autor: thekkris »

no cóż, przedwczoraj sie puścili zamną ale zdążyłem sie schować i zgasić silnik i przejechali koło mnie na sygnale, pozniej mnie dorwali i sie pytali czemu uciekałem a ja do nich ze ha ha ha przecież stałem na poboczu, no dobra to nic zwykła kontrola i mnie puścili.
ale wczoraj kierwa znów kontrola, zrobili sobie zemste, przeczesali mi wszystko :D otwórz pan maske itd itd, czepili sie hamulca ręcznego i oczywiście dowód mi wzięli :) no nie byłoby problemu gdyby auto było na mnie, a stało jeszcze na starego właściciela (170km odemnie),
no ooook, jade jutro zrobić przegląd częściowy, ciekawe czy będę musiał go przerejestrowywać na siebie(?) bo mówili że dowód odeślą do WK tam gdzie auto zarejestrowane, orientuje sie ktoś? Czy będę musiał czekać na dowód stary, by przerejestrować na siebie, czy bez starego wyrobią mi nowy na podstawie umowy i zaświadczenia z zrobionego przeglądu częściowego? :zalamany:
Awatar użytkownika
venom
#Civic4g Friend
Auto:: ED8
Silnik:: D15B2

Re: wzięty dowód za brak ręcznego hah ha ha ...

Post autor: venom »

Dowód odeślą tam gdzie auto jest zarejestrowane i tam go będziesz mógł odebrać.

Bez dowodu nie zarejestrujesz auta :looka:
ED8 USDM '90

Obrazek
thekkris
#Civic4g Member

i co mam naginać z 170km po dowód, po to by przerejestrować auto u siebie? nie no przegięcie, musi być jakiś myk na to :)
Awatar użytkownika
dexoos
#Civic4g Member

Post autor: dexoos »

Gdybyś nie uciekał to byś zapewne teraz problemu nie miał. Gratulacje...
:)
-ciastek-
#Civic4g Member
Kontakt:

Post autor: -ciastek- »

idź do właściwego dla ciebie wydziału komunikacji, do pokoju gdzie są zatrzymane dowody, oczywiście z kwiekiem który dostałeś od polismana. Opisz jak było i w czym problem. Jak trafisz na ugodowego urzednika to ten wystąpi o przesłanie do nich dowodu. A jak trafisz na ch*ja to przynajmniej bedziesz miał nauczkę za swoją głupotę :wstyd:
i tak jak napisal venom, bez dowodu auta nie zarejestrujesz...
Obrazek
Awatar użytkownika
ppiotrek
#Civic4g Member

Post autor: ppiotrek »

Jak Ci sprawdzili ręczny? Tak na oko? :szok: Dozwolone jest coś takiego?
Wiosenny detailing mojego CRX ED9 - zobacz i oceń efekty!
http://civic4g.pl/phpBB3/viewtopic.php?p=346956#p346956

Obrazek

Honda CRX ED9 B16A1 <3 - sprzedane...

Jest BMW!
thekkris
#Civic4g Member

eeee, nie uciekałem :P jechał za mną kumpel passatem i ich troche przytrzymał :P a ja zdążyłem zjechać na pobocze, a że mnie nie zauważyli to ich sprawa :P :wstyd:
ok, jade na przeglad i do WK sie okaże :/

a ręczny kazał zacisnąć i ruszyć... mówił ze dowód mogą wziasc nawet za spaloną żarówke, no i dobraaa jest :mur: :mur:
Awatar użytkownika
Wojtuuus
#Civic4g Member
Auto:: i-VT
Silnik:: B16A1

Post autor: Wojtuuus »

thekkris pisze:eeee, nie uciekałem :P jechał za mną kumpel passatem i ich troche przytrzymał :P a ja zdążyłem zjechać na pobocze, a że mnie nie zauważyli to ich sprawa :P :wstyd:
ok, jade na przeglad i do WK sie okaże :/

a ręczny kazał zacisnąć i ruszyć... mówił ze dowód mogą wziasc nawet za spaloną żarówke, no i dobraaa jest :mur: :mur:
No niestety to jest prawda, z tymi żarówkami.. Zależy na jakiego policeman'a trafisz, równie dobrze jak wiesz, że coś Ci nie działa, to możesz im nie dawać dowodu, za to jest mandat 50 zł, ale wtedy oni mogą wziąć furę na lawetę jak się uprą, i tak źle i tak nie dobrze! :kwasny:
Obrazek
Awatar użytkownika
ppiotrek
#Civic4g Member

Post autor: ppiotrek »

Ale z żarówką sprawa jest prosta - działa lub nie. Natomiast z ręcznym tak nie ma. Ja bym się kłócił! Pomijając taką sytuację, że faktycznie nie masz w ogóle hamulca na tylnej osi to policja nie może ot tak sobie zabrać DR. Taka sama sytuacja jak na przykład z za głośnym wydechem albo z przekraczaniem prędkości. Musi być jakieś urządzenie lub specjalista i wtedy będzie można stwierdzić jakieś niezgodności, a nie na podstawie widzi mi się policjanta :?:
Wiosenny detailing mojego CRX ED9 - zobacz i oceń efekty!
http://civic4g.pl/phpBB3/viewtopic.php?p=346956#p346956

Obrazek

Honda CRX ED9 B16A1 <3 - sprzedane...

Jest BMW!
thekkris
#Civic4g Member

no tak ;) ponoć słabo trzyma, w sumie miał racje bo byłem na przeglądzie i nie łapie na jedno koło wiec ide zaraz do garazu sie bawić i spowrotem na przegląd..
Awatar użytkownika
noofaq
#Civic4g Friend

Post autor: noofaq »

tu można trochę pocudować ;)

dużo gazu dużo sprzęgła i odpowiednio operując pedałami może wygladać ze ni ch$% nie ruszy :rotfl: :rotfl:
thekkris
#Civic4g Member

i uj, odesłali dowód do Brzeska.. no nic trzeba czekać ;/ byłem na psiarni to mi powiedzieli że moge jezdzic na tym pokwitowaniu zatrzymania i na tym papierku ze zrobilem przeglad eh
ODPOWIEDZ