Zrywamy z neostrada !!!

wszystko o wszystkim i niczym zarazem ;)

Moderatorzy: stachu, mac102, tditsr

Dzida
#Civic4g Member
Kontakt:

Post autor: Dzida »

tfidos pisze:
Dzida pisze:Czy centrala to taka skrzynka sporych rozmiarów stojąca na chodniku z napisem TPSA i dużą ilością kabelków?
to jest szafa kablowa ;)

centala jest zawsze w jakis budynkach... tam dopiero jest kablekow, krosowek i pierdolek ;)
W takim razie skąd mam wiedzieć, gdzie jest najbliżej mnie centrala? Muszę do nich dzwonić? :|

"Wie pani, interesuje mnie ten fakt, bo chciałbym 6mbps z Netii" :D
Najlepszy sklep internetowy z częściami do samochodów marki Honda. Tworzony z Pasji.
Awatar użytkownika
tfidos
#Civic4g Member

Post autor: tfidos »

na BL 9393 albo 9330 nie powiedza Ci bo sami nie wiedza :P
zeby sie dowiedziec czy mozesz miec neo6m to musisz ja zamowic :P
EJ2: mix D15B7+D16Z6 :)
Awatar użytkownika
ZlewiK
#Civic4g Friend
Kontakt:

Post autor: ZlewiK »

Na słupkach kablowych koło domu albo na puszkach wnętrzowych w bloku masz na początku numer szafy kablowej. Jak masz kogoś znajomego w TPsie to możesz podpytać gdzie jest centrala da danej szafy. Albo jakiegoś lokalnego projektanta jakbyś znał to by ci powiedział. Jakby to było u mnie w mieście to byś wiedział ;)
ED2 - Sold... ♥ ♥ ♥ BB9 - Sold... ♥ ♥ ♥ CN2 - On Board
Obrazek
Awatar użytkownika
tfidos
#Civic4g Member

ZlewiK pisze:Jakby to było u mnie w mieście to byś wiedział
jakby bylo w kuj-pom tez bys wiedzial :P
Dzida
#Civic4g Member
Kontakt:

:...:
Najlepszy sklep internetowy z częściami do samochodów marki Honda. Tworzony z Pasji.
Awatar użytkownika
Loorq
#Civic4g Member

Post autor: Loorq »

Poproszono mnie swego czasu o opinię dotyczącą Netii. Zamontowali mi na budynku antenę-talerz (ośmiokątna) mniej więcej o średnicy 30 cm. W domu mam 4 kompy, więc musiałem kupić router z wejściem sieciowym (dają sygnał skrętką 8-żyłową) - 100 zł. Jak na razie jestem zadowolony. Programy P2P chodzą bez zarzutu. Niektóre filmy na necie mogę oglądać od razu i nie muszę czekać na zbuforowanie. Moja ciocia wydawała 180 zł miesięcznie na tel+net a teraz będzie 110, więc opłacało się a przy tym szybszy necik :D
Awatar użytkownika
Walter
#Civic4g Member

Post autor: Walter »

Jeśli chodzi o łącza 8MB i większe to trzeba iść do tele punktu i powiedziec pani że jest taka sprawa i wtedy tepsa przeprowadza wywiad techniczny i po długim czasie dostaje sie odpowiedz czy da radę czy nie. Niestety ten ich wywiad jest na oko na podstawie odległości od centrali i jakości kabli, prawidlowo powinni przyjść do lokalu i jakimś sprzętem sprawdzic realne możliwości łącza, czego oczywiście nie robią.
Awatar użytkownika
ZlewiK
#Civic4g Friend
Kontakt:

Dokładnie jest jak pisze Walter. Wywiady techniczne w tpsie są robione "zza biurka" na postawie często nieaktualnych map pobranych z paszportyzacji, a piszą je totalni kretyni bez szkoły. Dopiero na etapie składania ofert cenowych przez podwykonawców okazuje się podczas wizji lokalnych w terenie, że nie ma np. możliwości technicznych do wykonania danego przyłącza. Ja odradzam współpracę z tym monopolem gdzie zadowolenie klienta to często kwestia loterii, no chyba że to ostatnia deska ratunku...
Obrazek
Awatar użytkownika
tfidos
#Civic4g Member

ZlewiK pisze:Dokładnie jest jak pisze Walter. Wywiady techniczne w tpsie są robione "zza biurka" na postawie często nieaktualnych map pobranych z paszportyzacji, a piszą je totalni kretyni bez szkoły. Dopiero na etapie składania ofert cenowych przez podwykonawców okazuje się podczas wizji lokalnych w terenie, że nie ma np. możliwości technicznych do wykonania danego przyłącza. Ja odradzam współpracę z tym monopolem gdzie zadowolenie klienta to często kwestia loterii, no chyba że to ostatnia deska ratunku...
sorry ale moze byscie tak mnie nie odbrazali? akurat ja odpowiadam za kawalek polski(byle woj. wloclawskie) i monterzy pracujacy dla mnie wiedza o wiele lepiej jak wyglada infrastruktura niz jakiś dysponent z TOKU czy pani z telepunktu!

Kretynem bez szkoly raczej nie jestem, jestem na studiach wyzszych.
Sluchaj jezeli klient z wiochy pipidówki zamawia neo 512 a po pomiarze stalopradowym wychodzi odleglosc od CA powiedzmy 10km to co mam zrobic? Ale trzeba byc czlowiekiem wiec konsultuje sie z monterem z terenu zeby sie wypowiedzial na temat kabli. A co wtedy gdy kable sa w takim stanie zrywają się od wiatru? LUDZIE ku...a! naprawde nie mozna wszystkich ludzi jedna miarką mierzyć! z reszta na neostrade nie ma wywiadu technicznego! wywiady są na instalacje i na DSLe! A nawet jesli by byly to zaręczam ze wywiady są robione! I to nie zza biurka! Jesli nie zrobimy jakiegos wywiadu to placimy kare(nie małą).

Takze prosze przemyslec cos zanim sie napisze. Takie slowa raczej trzeba skierowac do komórek TP odpowiedzialnych za inwestycje a nie za utrzymanie i konserwacje!
Walter pisze:Niestety ten ich wywiad jest na oko na podstawie odległości od centrali i jakości kabli, prawidlowo powinni przyjść do lokalu i jakimś sprzętem sprawdzic realne możliwości łącza, czego oczywiście nie robią.
zaręczam Ci ze szybka neo nie pojdzie po slabych kablach na duzej odleglosci! takze nie widze sensu krecic kilometrów i sprawdzac rzeczy oczywistej, jesli na danym odcinku są polozone nowe kable to moj pracownik daje mi o tym znac i wtedy pozwalamy instalowac neo............... :szok: :szok: :szok: :szok: :szok: :szok: :szok: :szok: :szok: :szok: :szok: :szok: :szok: :szok:
Awatar użytkownika
ZlewiK
#Civic4g Friend
Kontakt:

tfidos broń Boże nie podważam twojej wiedzy i umiejętności ludzi z tobą pracujących, tylko wyrażam swoją opinię na temat moich obserwacji. Nie oceniam ludzi dopóki ich nie poznam, dlategoteż nie wiem dlaczego to wziąłeś do siebie? Mi osobiście zdażyło się kilkukrotnie rozmawiać z pracownikami tp odpowiedzialnymi za tę działkę i dlatego takie moje odczucia. Nie miałem tu na myśli partnerów technicznych tp, bo wiem, że ci doskonale wiedzą za co odpowiadają i na czym ich robota polega. U mnie po prostu chyba jest większy burdel niż u ciebie. That`s all & peace.
Pozdro
Obrazek
Dzida
#Civic4g Member
Kontakt:

Czyli chce spieprzyć do Netii, mam jeszcze tydzień (na 6mbps) to mam dzwonić do Netii, żeby mi zakładali, czy najpierw do tepsy dowiedzieć się czy jest taka możliwość? Czy może takich informacji udzieli mi pan/pani z info Netii?
Awatar użytkownika
Randal
#Civic4g Friend

Post autor: Randal »

Ale burza :zdziwko: hehe
Ten blok tekstu będzie dołączany do postów napisanych przeze mnie. Maksymalna liczba znaków to 255.
ODPOWIEDZ