Proźba o pomoc w sprawie rejestracji.

wszystko o wszystkim i niczym zarazem ;)

Moderatorzy: stachu, mac102, tditsr

Awatar użytkownika
sweety
#Civic4g Member

Post autor: sweety »

to w sumie dziwne :) ja robiłam przegląd bez tablicy jednej :) wystarczył mi świstek policyjny :D
.....::::: Kobieta Twoich Snów :::::.....
stealth
#Civic4g Member

Post autor: stealth »

Problem jest tej natury, że do przeglądu potrzebna jest tablica, z kolei tablicy nie dostaniesz (w wydz. kom.) bez przeglądu. Gdzieś trzeba tą pętle przerwać :)

Gdyby w WK nie chcieli zarejestrować bez przeglądu, to może spróbuj podjechać na stację diagn. i jednak przegląd zrobić. Diagnosta powinien wystawić zaświadczenie o przeglądzie i niespełnieniu warunków dopuszczenia do ruchu z powodu braku tablicy. Czyli, że moto sprawne, tylko tablicy niet. Może to jakąś kobitę w WK przekona i dostaniesz dowód oraz tablice. Wtedy znów do diagnosty i ponieważ "usunąłeś usterki" dostaniesz wpis do dow. rej.
Awatar użytkownika
sweety
#Civic4g Member

Jeszcze się zastanawiam czy WK nie ma obowiązku wydania tablic tymczasowych i pozwolenia czasowego w celu przejazdu na stacje diagnostyczną. Tylko to dodatkowe koszty.

Według przepisów jeżeli wynik badania będzie negatywny (mimo adnotacji, że to tylko brak tablicy) to WK może nie przerejestrować. W sumie to wszystko zależy od ludzików pracujących we wspaniałych instytucjach :)
Awatar użytkownika
Kapcio
#Civic4g Member

Post autor: Kapcio »

Jadę zaraz do WK i zobaczę co mi powiedzą :zdegustowany:
Awatar użytkownika
sweety
#Civic4g Member

DJK, poszedł i zginął :rotfl:
Awatar użytkownika
Kapcio
#Civic4g Member

Post autor: Kapcio »

Już jestem :D Dało się to zrobić tak że w WK dali mi tablice i dowód tymczasowy :)
ODPOWIEDZ