Generalnie jedyne co pozostaje to droga sadowa, dluga, ale masz pewnosc ze bedzie wyrok na Twoja korzysc, a Pan ze stjuningowanego Lanosa poniesie jeszcze koszta sadowe
Allegro i niepowazni sprzedawcy
Moderatorzy: stachu, mac102, tditsr
Allegro reaguje w ten sposob ze wysyla ostrzezenie do goscia. Z tego jednak co mi wiadomo oni nie sa chetni do rozsadzania w takich sprawach.
Generalnie jedyne co pozostaje to droga sadowa, dluga, ale masz pewnosc ze bedzie wyrok na Twoja korzysc, a Pan ze stjuningowanego Lanosa poniesie jeszcze koszta sadowe
Dzilas owszem ale :
Warto popuszczac osobom które wiedzą ze źle popełniły np. sprzedawca pokazany przeze mnie jako nr.2 . Napisal maila przeprosil powiedzial ze przez pomylke tak wyszlo. Ale sprzedawca nr. 1 okazuje sie zwyklym prostakiem i jeszzce mnie poucza ze ja to niby nie znam regulaminu allegro. Cytuje :
Warto popuszczac osobom które wiedzą ze źle popełniły np. sprzedawca pokazany przeze mnie jako nr.2 . Napisal maila przeprosil powiedzial ze przez pomylke tak wyszlo. Ale sprzedawca nr. 1 okazuje sie zwyklym prostakiem i jeszzce mnie poucza ze ja to niby nie znam regulaminu allegro. Cytuje :
"Jeśli nie potrafi pan czytać to po co bierze pan udział w aukcji w ogóle do niej pana nie zachęcałem dziecko które ma 8 lat wiedziałoby po przeczytaniu aukcji że cena za felgi to 1000zł a pan widocznie nie rozumi co to znaczy jak pisze że cena za felgi to 1000zł. I prosze mnie tu nie straszyć negatywem bo to jest pana wina trzeba czytać zanim się zalicytuje!!"
Bo Życie jest zbyt krótkie by jeździć DIESLEM 
Racja, ten koles to zwykly cham. Takiemu sam bym dał popalić.geras pisze:Dzilas owszem ale :
Warto popuszczac osobom które wiedzą ze źle popełniły np. sprzedawca pokazany przeze mnie jako nr.2 . Napisal maila przeprosil powiedzial ze przez pomylke tak wyszlo. Ale sprzedawca nr. 1 okazuje sie zwyklym prostakiem i jeszzce mnie poucza ze ja to niby nie znam regulaminu allegro. Cytuje :"Jeśli nie potrafi pan czytać to po co bierze pan udział w aukcji w ogóle do niej pana nie zachęcałem dziecko które ma 8 lat wiedziałoby po przeczytaniu aukcji że cena za felgi to 1000zł a pan widocznie nie rozumi co to znaczy jak pisze że cena za felgi to 1000zł. I prosze mnie tu nie straszyć negatywem bo to jest pana wina trzeba czytać zanim się zalicytuje!!"
Ale jednak często to są głupie błędy i myśle, że jako ludzie rozumni po prostu powinniśmy odpuścić. Kto nie robi w końcu błędów, chociaż prawda jest też taka, że należy się do nich przyznać.
Jak ktoś jest uczciwy, to przeprosi, poprosi o pozostawienie tej sprawy bez odpowiedzi gdyż zaszła pomyłka. Ale jak już cwaniaczy to inna sprawa.
Otóż to właśnie. Pomylić się zdarzy każdemu i nie ma co wtedy robić chamówy, straszyć sądem itd, bo ktoś się ewidentnie pomylił. Ale tu akurat jest sobie taki lepszy wioskowy cwaniak, który myśli że jest sprytny. Ja bym mu odpisał, że sam nie rozumi w co się bawi i żeby przeczytał sobie regulamin. Jak raz dostanie nauczkę, to może na drugi raz przejdzie mu ochota na takie "byznesy".
- tiacocstoe
- #Civic4g Member
- Kontakt:
A ja bym tam nie odpuszczal, bo ta cena to nie wynik pomylki tylko zwyklej chciwosci oszczedzenia na prowizji... mogl baran prywatna aukcje zrobic i by bylo po krzyku... pisz do dziada zeby czytal regulamin i ze jak ci felg nie odda to sie w sadzie spotkacie
Wiadomość z ostatniej chwili: CBA zatrzymało św.Mikołaja podczas wręczania korzyści majątkowej!
- qpx
- #Civic4g Member
- Auto:: ed7
- Silnik:: d15b2 mpfi
geras, powiem tylko tak, jak odpuścisz te felgi to poprostu dałes się wyhu... Nawet jak koles głupka wyrżnie i sprzeda je szybciej później powie, ze ich nie ma, czy może powie, ze mu ukradli, czy jeszcze że sie uszkodziły
Cie to nie obchodzi musi kupić od kogoś drugie nawet za te 2000zł i sprzedać tobie za 305zł. Inaczej jak sądem pewnie nie rozegrasz tej sprawy, a koszta sądowe oczywiście pokryje właściciel superanckiego Lanosa
No chyba, ze nie masz czasu ganiać sie po sadach to sobie odpuść
Ale musiałbyś sie skonsultowac z kimś mądrym jak sie sąd odniesie do tego: "cena jaka mnie iteresuje to 1000zł". Ale jak allegro Ci odpisze, to już będziesz pewien co robić dalej. Pozdrawiam i zycze aby te felgi dotarły do Ciebie. I zgodzę sie z kims, zę jakby koleś napisał,z ę sie pomylił i przeprasza, to trzeba mu odpuścić, ale on tak akurat nie zrobił 
.