Zakaz wyprzedzania dla Tirów
Moderatorzy: stachu, mac102, tditsr
HIO, hehe we wrocku jest to samo, na dwupasmowej obok mnie często jadą 2 autobusy i zamiast jechac spokojnie jeden za drugim to się wyprzedzają, szczegół, że zatrzymują się na tych samych przystankach...
Albo jest zaj......y korek (dwupasmowa), autobus jedzie prawym pasem i ma przystanek 500metrów przed sobą - co robi?
Zmienia pas na lewy blokując jeszcze bardziej ruch.... przejeżdża 200 metrów, po czym włacza prawy kierunek i zmienia pas spowrotem na prawy - no powiedzcie mi po chu... on to robi!
Albo jest zaj......y korek (dwupasmowa), autobus jedzie prawym pasem i ma przystanek 500metrów przed sobą - co robi?
Zmienia pas na lewy blokując jeszcze bardziej ruch.... przejeżdża 200 metrów, po czym włacza prawy kierunek i zmienia pas spowrotem na prawy - no powiedzcie mi po chu... on to robi!
Co do pkt2, u mnie też czasami ostro naginają autobusy i wymuszają pierwszeństwo - to akurat robią zawsze.Khacker pisze:1. najlepiej sie jedzie 110-130 (a nie jakies 90)![]()
2. autobusy to pobijają rekordy prędkości (na zakopiance jeżdżą szybciej niż co druga osobówka)
3. kierowcy TIRów i tak mają w dupie przepisy, bo wszyscy mają CB i dokładnie więdzą gdzie mogą wyprzedzać a gdzie nie (i ja też)
Co do pkt3 zgadazm się w 100%
- HIO
- #Civic4g Member
- Kontakt:
niestetynosql pisze:hehe we wrocku jest to samo
ciiii.... nie wszyscy musza o tym sie dowiedziecKhacker pisze:najlepiej sie jedzie 110-130 (a nie jakies 90)
Tu nadaje Radio Vavamuffin
Nadaje takie fale, które wiodą tutaj prym
Pozostawia za plecami Babilonu dym
ED6 340KM 360 Nm
1/4 mili 12,4
ED6 340KM 360 Nm
1/4 mili 12,4
- HIO
- #Civic4g Member
- Kontakt:
swoja droga u nas ten klakson jest dosc mizerny....zayonnc pisze:Mi się podoba jak zmieniają pasy nie patrząc czy w coś nie przywalą...
I jak mają przy okazji głośno włączone radio i nie słyszą klaksonu![]()
Pozdr
ED6 340KM 360 Nm
1/4 mili 12,4
ED6 340KM 360 Nm
1/4 mili 12,4
jak dla mnie ten pomysl jest totalnie do dupy bo:
1.jest malo u nas drog krajowych 2 pasmowych
2.jakis typek jedzie jelczem 60Km i robi sie powoli ształ
3. jakbyscie tak troszke pojezdzili to zobaczylibyscie ze osobowki tez swiete nie sa
nie zdaja sobie sprawy ze jedzie ponad 40ton i zahamowac to nie tak latwo a wiele przypadkow mialem ze pajac nie dosc ze sie wpier^%& do ruchu wychamowujac Cie to jeszcze za jakies 200m hamuje do deski bo skreca
a tobie pot po jajach leci zeby go nie skasowac... tylko wyjsc i napier*&%$@!!!
the end
peace
1.jest malo u nas drog krajowych 2 pasmowych
2.jakis typek jedzie jelczem 60Km i robi sie powoli ształ
3. jakbyscie tak troszke pojezdzili to zobaczylibyscie ze osobowki tez swiete nie sa
the end
peace
III Zlot Civic 4G Borsk 2008
I miejsce w konkursie na najszybsze auto w klasie 1.5+,1.6 D-seria
I miejsce w konkursie sprawnosciowym kierowca i auto zlotu
I miejsce w konkursie na najszybsze auto w klasie 1.5+,1.6 D-seria
I miejsce w konkursie sprawnosciowym kierowca i auto zlotu
Re: Zakaz wyprzedzania dla Tirów
No więcej zależy od tego kto jedzie a nie czym jedzie. Mi też się parę razy zdarzyło że jadę około 100km/h i wpieprza się jakiś cham, widać jak katuje auto, z wydechu coś wylatuje, próbuje przyśpieszać, ale co z tego jak ja muszę chamować ze 100 do 40, po czym taki kierowca skręca gdzieś tam po kilkuset metrach. A już szczytem chamstwa było jak mnie koleś wyprzędził jakąś golfiną i dosłownie jak mnie wyprzedził to po 100 metrach skręcał w lewo, a że z naprzeciwka był spory ruch to musiałem się zatrzymać całkiem i czekać aż pajac będzie miał miejsce żeby skręcic. Aż miałem chęć wyjść z auta i mu nastukać. Z moich doświadczeń wynika że większość takich wymuszeń bierze się z braku wyobraźni kierowców, poprostu nie wiedzą jak jeździć sprawnie i niekoniecznie wolno, lub myślą że ich nowe TDI jest najszybsze na drodze więc zdąża przyśpieszyć zanim do nich dojedziesz, i do ostatniego metra muszą udowadniać że są najszybsi. Wśród kierowców ciężarówek też trafiają się różne typy, ale w większości przypadków to im chyba zależy na tym żeby jechac ze stałą prędkością i zaoszczędzić. Zakaz wyprzedzania pewnie by u nas działał tak samo jak zakaz przekraczania prędkości. Ktoś by tam czasem dostał mandat a większość i tak by jeździła po swojemu.
A skoro zmieniłem temat to dodam coś o kulturze na stacjach benzynowych. Denerwuje mnie jak ktoś zatankuje a potem spędza pół godziny w sklepie zostawiając auto przy dystrybutorze, a zdarza się to często. Wychodzi taki laluś uśmiechnięty z kubeczkiem kawy i zadowolony że komuś życie utrudnił. I to samo z kompresorami przy niektórych stacjach. Zaparkują przy kompresorze i idą wpieprzać pizze czy bułeczki na dzieńdobry z sokiem 200ml. To chyba te same bezmózgi co się tak wpychają i wyprzedzają w sposób utrudniający życie innym.
A skoro zmieniłem temat to dodam coś o kulturze na stacjach benzynowych. Denerwuje mnie jak ktoś zatankuje a potem spędza pół godziny w sklepie zostawiając auto przy dystrybutorze, a zdarza się to często. Wychodzi taki laluś uśmiechnięty z kubeczkiem kawy i zadowolony że komuś życie utrudnił. I to samo z kompresorami przy niektórych stacjach. Zaparkują przy kompresorze i idą wpieprzać pizze czy bułeczki na dzieńdobry z sokiem 200ml. To chyba te same bezmózgi co się tak wpychają i wyprzedzają w sposób utrudniający życie innym.
tak jasne macie rację trzeba hamować jak taki baran osobówką skręca i kij to cie obchodzi że jedziesz polną dróżką przystosowaną do 18 a nie 40ton. Przed moim domem codziennie jeżdżą takie złamasy już kilka razy musiałem hamować civem i zdupcać z drogi na pobocze żeby taki poszkodowany przez los tirowiec mógł sobie w spokoju wyprzedzić na zakręcie albo kulturalnie ściąć ten zakręt.
mojemu bratu w końcu nie udało się uciec mgła rano lekki przymrozek a 40 tonowy renault sobie zadupca i ma wszystko i wszystkich w dupie wyciągnęło go na zakręcie na szczęście tylko lekko ''zahaczył '' i zrobił banana z karoserii wyrwał drzwi kierowcy po czym koleś wysiada z tira podchodzi do brata który akurat wysiada przez szybę, śmieje się mu w twarz i mówi ''sorry'' że też mnie tam nie było bo bym go chyba kluczem do kół zatłukł przy zgłoszeniu szkody okazuje się że to już 7 szkoda wypłacana z tej polisy więc sorry ale jak słyszę że tirom utrudnia się życie to

http://civic4g.pl/phpBB3/viewtopic.php?f=4&t=28401
"Spiritually, everything should be turbo charged" - Turbo Yoda MCM
"Spiritually, everything should be turbo charged" - Turbo Yoda MCM
jedyną słuszną opcją było by wprowadzenie zakazu, niekoniecznie tylko dla tirów ale również całkowitego, wyprzedzania pojazdu poruszającego się szybciej niż 90% dopuszczalnej prędkości, jednak ja się w politykę nie mieszam, taki zakaz o jakim mowa to dla mnie dno.
Mój CIVIC ED6 po wspólnym namiętnym i szczęśliwym związku idzie na części 
http://civic4g.pl/phpBB3/viewtopic.php?f=4&t=21700
Jedyne pocieszenie to to, że może dac lepsze życie innym
http://civic4g.pl/phpBB3/viewtopic.php?f=4&t=21700
Jedyne pocieszenie to to, że może dac lepsze życie innym