Bałagan w dziale ogłoszenia

informacje i pytania dotyczące strony i forum oraz klubu civic 4g fanatics

Moderatorzy: stachu, mac102, tditsr

Awatar użytkownika
Banan
#Civic4g Member

Re: Bałagan w dziale ogłoszenia

Post autor: Banan »

Dziś zostały usunięte stare tematy (które miały ponad miesiąc).
Nie zawsze wszystko uda się dostrzeć, więc po to są te wykzrykniki aby użutkowicy mogli pomagać modom i pokazywać co jest nie tak.
Teraz będę powoli ogarniał tematy z OT.
Awatar użytkownika
Rakuu
#Civic4g Member
Kontakt:

Post autor: Rakuu »

Generalnie feedback po co? Jeśli wszystko jest z transakcją ok to jest ok. A jeśli nie jest ok, to od tego jest 'Czarna lista'.
Zamykanie tematów też uważam za niedobre. Niby to ma na celu wymuszenie na sprzedającym zawarcie jak największej liczby informacji w pierwszym poście, ale ani nie możesz zrobić upa po tygodniu, a jak zmienisz cenę to nikt nie widzi.. Po prostu jak ktoś coś sprzedaje to niech się ogarnie i przeczyta regulamin. Jak słabo wystawi swój towar i nie opisze go wcale to go nie sprzeda, a jego temat ląduje w nowym dziale 'Kosz'. 'Kosz' niech będzie usuwany automatycznie po miesiącu i sprawa załatwiona :)
JECHAŁ MICHAŁ KOŃ MU ZDYCHAŁ!
www.ARdetailing.pl
Ryba
#Civic4g Member

Post autor: Ryba »

venom pisze:Poza tym tak jak już pisaliśmy feedback, a w dodatku przydałoby się przypilnować użytkowników, którzy mają kilka kont. Choćby kolega od dokładek, gdyby napisał post jako Young to każdy by wiedział, że trzeba uważać na typa. Założę się, że WBR też jest na tym forum :rotfl:
WBR jest na forum już od dawna, tylko mało pisze :)
Elite 3000
Awatar użytkownika
Randal
#Civic4g Friend

Post autor: Randal »

Ryba pisze:
venom pisze:Poza tym tak jak już pisaliśmy feedback, a w dodatku przydałoby się przypilnować użytkowników, którzy mają kilka kont. Choćby kolega od dokładek, gdyby napisał post jako Young to każdy by wiedział, że trzeba uważać na typa. Założę się, że WBR też jest na tym forum :rotfl:
WBR jest na forum już od dawna, tylko mało pisze :)
Skoro wszyscy o tym wiedzą to dlaczego nikt nie napisze do moderatora? :wstyd:
Nie jesteśmy w stanie pilnować każdego użytkownika z osobna.
Ten blok tekstu będzie dołączany do postów napisanych przeze mnie. Maksymalna liczba znaków to 255.
Awatar użytkownika
flejm
#Civic4g Member

Post autor: flejm »

4 administrujacych na ponad 3300 uzytkownikow to zdecydowanie za malo. jak admin i 3 modow, ktorzy nie siedza przed kompem 24h moga ogarnac wszystko. jako, ze charakter mojej pracy pozwala mi spedzac przed kompem okolo 8h dziennie z checia pomoge. tym samym zglaszam swoja gotowosc do objecia funkcji stroza porzadku w dziale gielda. niniejszym prosze o powazne rozwazenie mojej propozycji i pozytywne jej rozpatrzenie :luka: prosze nie odebrac tego jako proba wcisniecia sie na chama. mam sporo wolnego czasu wiec wydaje mi sie ze moglbym sie przydac i pomoc :)
jaram się starymi rupieciami
Awatar użytkownika
Yankol
#Civic4g Member

Post autor: Yankol »

flejm pisze:4 administrujacych na ponad 3300 uzytkownikow to zdecydowanie za malo. jak admin i 3 modow, ktorzy nie siedza przed kompem 24h moga ogarnac wszystko. jako, ze charakter mojej pracy pozwala mi spedzac przed kompem okolo 8h dziennie z checia pomoge. tym samym zglaszam swoja gotowosc do objecia funkcji stroza porzadku w dziale gielda. niniejszym prosze o powazne rozwazenie mojej propozycji i pozytywne jej rozpatrzenie :luka: prosze nie odebrac tego jako proba wcisniecia sie na chama. mam sporo wolnego czasu wiec wydaje mi sie ze moglbym sie przydac i pomoc :)

Drugi do castnigu. Przeciętnie spędzam przy kompie 10 - 12 godzin dziennie (niestety).

No ale czy ktoś w ogóle szuka pomocy??
Cham, prostak i je*any służbista.
Awatar użytkownika
flejm
#Civic4g Member

czy ktos szuka to sie okaze, ale zamiast narzekac trzeba sie wykazac wlasna inicjatywa, co wlasnie zostalo uczynione ( :hyhy: ) mamy checi i czas zeby wspomoc, ale czy nam bedzie dane to juz "gora" musi zadecydowac. pierwszy krok napewno zostal wykonany. pozostaje jedynie czekac.

btw. nie chodzi tu o zaden casting bo to nie stanowisko sekretarki :rotfl: Banan/Randal napisali ze nie sa w stanie ogarnac wszystkiego, czemu sie nie dziwie bo by musieli rzucic obowiazki zeby trzymac wszystko w ryzach. Tez jako admin nie wysylalbym pytan do wszystkich czy czasem nie sa zainteresowani. Ktos kto chce pomoc powinien o tym napisac, lecz nie w sposob ze "ja tu chce a wy macie mi". Nie pisze, ze jestem pierwszy w kolejce czy tam najlepszy z najlepszych, bo napewno jest wiele osob na forum ktore bardziej sie orientuja w temacie. Poprostu nikt nie napisal wczesniej ze ma checi i mozliwosci zeby wesprzec. Dlatego jak nie zostane "szeryfem" plakac nie bede :) bo nie chodzi o mnie tylko o cala spolecznosc c4g
Awatar użytkownika
xtomay
#Civic4g Member
Kontakt:

Post autor: xtomay »

Na forach zazwyczaj to administratorzy i moderatorzy decydują o tym komu powierzą jakąś rangę.
W mojej karierze trochę się już tego przewinęło, nadal mam na kilku forach administratora a na największym graficznym w Polsce rangę moderatora. Zawsze to wygląda tak, że kiedy potrzeba kogoś do pomocy to administrator sam zauważa kto się nadaje. Wówczas pyta czy dana osoba jest zainteresowana by pomagać.
Chętnych zawsze jest dużo. :)
I Obrazek My Honda. KLIKNIJ W OBRAZEK.
Obrazek
Awatar użytkownika
flejm
#Civic4g Member

przeciez napisalem ze slowo nalezy do "gory" w kwesti poboru kandydatow. to jest tylko propozycja, bo sami napisali ze ciezko ogarnac wszystko, wcale sie im nie dziwie. nie wiem, moze to byla ukryta prosba o pomoc, a moze sa niesmiali zeby zapytac, dlatego zareagowalem :) bez cisnienia, zeby nikt tu nie pomyslal ze sie probuje wcisnac do zarzadu. jest wiele osob bardzie kompetentych niz ja i dluzej siedzacych w temacie, ale moze nie maja czasu/checi. jestem w takim wieku ze dla mnie funkcja moderator to nie lans na miescie. bez urazy oczywiscie. a po co mod co na forum bedzie przez 5 minut w tygodniu. reszte wyzej juz napisalem :) a dwojka chetnych to chyba nie jest taki tlum na stanowisko :D
Awatar użytkownika
Chudy
#Civic4g Member

Post autor: Chudy »

jakby co to też mogę pomóc w ogarnianiu, doświadczenie mam na wielu rozległych frontach ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Banan
#Civic4g Member

Post autor: Banan »

Dzięki za inicjatywę :) Zobaczymy w przyszłości jak sie potoczą sprawy.
Co do WBR i jego bana to nie jest temat, w którym poruszamy jego przypadek. Skoro jest na forum i się udziela (prócz naruszenia regulaminu, że nie można mieć kilku kont) to nie narusza regulaminu, jak to robił wcześniej.
Koniec OT. Posty nie na temat będą kasowane.
Awatar użytkownika
bencol
#Civic4g Member

Post autor: bencol »

Koledzy,
administracja poruszała temat przyjęcia nowych osób i doszliśmy do wniosku, że najpierw załatwimy sprawę z wyglądem forum. Wiem, że jest wielu chętnych i na pewno będziemy mieć to na uwadze. :)
ODPOWIEDZ