Piana aktywna

wszystko o wszystkim i niczym zarazem ;)

Moderatorzy: stachu, mac102, tditsr

p-a-b-u
#Civic4g Member

Piana aktywna

Post autor: p-a-b-u »

Macie jakąś dobra i sprawdzoną piane aktywną do myjek ciśnieniowych?? Na rynku jest tego od groma a nie mam czasu ani $ na eksperymentowanie :/
Jak macie coś sprawdzonego podajcie producenta i orientacyjny koszt.. ;)

pozdrawiam
red hot chilli civic

TTI TCB770+HUSTLERIC100
Obrazek
Awatar użytkownika
tiacocstoe
#Civic4g Member
Kontakt:

Post autor: tiacocstoe »

p-a-b-u, niedawno kupiłem myjke ciśnieniową i powiem ci ze ona i samą wodą umyje. a mam no niej specyfik z obi za 22 zl banka ( piana aktywna do mycia samochodow ), ktory sie rozciencza i zuzywa 10 ml na auto. banka 5l polecam :)
Wiadomość z ostatniej chwili: CBA zatrzymało św.Mikołaja podczas wręczania korzyści majątkowej!
p-a-b-u
#Civic4g Member

tiacocstoe pisze:p-a-b-u, niedawno kupiłem myjke ciśnieniową i powiem ci ze ona i samą wodą umyje. a mam no niej specyfik z obi za 22 zl banka ( piana aktywna do mycia samochodow ), ktory sie rozciencza i zuzywa 10 ml na auto. banka 5l polecam :)

dzieki za info :) Bede w OBI to poszukam :)

Co do mycia sama woda to zdaje egzamin ale tylko przy niewielkim zabrudzeniu. "miesięcznego" brudu sama woda zmyc nie chce. ;) :wstyd:

pozdr
red hot chilli civic

TTI TCB770+HUSTLERIC100
Obrazek
Awatar użytkownika
tiacocstoe
#Civic4g Member
Kontakt:

ee tam nie chce ;)
dysze dobrze ustaw, moc na maxa i z odleglosci 10 cm laduj i musi zejsc :D
inna sprawa ze mi po ostatnim myciu farba poodpryskiwala w paru miejscach od szpachli :D
Wiadomość z ostatniej chwili: CBA zatrzymało św.Mikołaja podczas wręczania korzyści majątkowej!
p-a-b-u
#Civic4g Member

tiacocstoe pisze:ee tam nie chce ;)
dysze dobrze ustaw, moc na maxa i z odleglosci 10 cm laduj i musi zejsc :D
inna sprawa ze mi po ostatnim myciu farba poodpryskiwala w paru miejscach od szpachli :D

No jak ładujesz z 10cm to sie nie dziwie że fabra poszla :wstyd: ;)
Dlatego potrzebuje dobra piane..... :P

Byłem dzis w OBI i mieli tylko orginalna karchera za 50zl :zdegustowany:
red hot chilli civic

TTI TCB770+HUSTLERIC100
Obrazek
Awatar użytkownika
tiacocstoe
#Civic4g Member
Kontakt:

wlasnie ze przeciez jak bedziesz dalej trzymac to w zyciu nie umyjesz bezdotykowo, bo odległość im większa tym mniejsze ciśnienie - fizyka :)
A mi poodpadała farba, ale nie oryginał tylko ze szpachli zaprawka w szpraju ( pozoztałość jesiennego remontu za 10 zł :D )- kto widział moja hanke to wie o co chodzi ;)
Awatar użytkownika
far77
#Civic4g Friend

Post autor: far77 »

Odnosnie piany aktywnej polecam firme CARTEC lub NERTA,ew MAFRA,poszukaj sobie w necie dystrybutorów,co do nakładania piany zalezy jaka masz dysze ( do uzytku domowego czy profesjonalna ) sa miedzy nimi potężne rónice w budowie i przy dawkowaniu piany,mozna piane nakładac zbiornikiem cisnieniowym z pompką dostępnym w kazdym markecie budowlanym OBI,CASTORAMA itp.Jednak trzeba pamietac ze piana jest mocno zasadowa i dosyc agresywna co przy starych lakierach niemetalicznych moze miec znaczenie typu odbarwienia lub delikatne matowienie.
Pozdr.
ODPOWIEDZ