Albo konkretniej chodzi mi o jednostkę 1.8i-VTEC czy jest godna uwagi. Dzięki
Civic VIII gen ufo zakup
Moderatorzy: stachu, mac102, tditsr
Civic VIII gen ufo zakup
Witam szukam opinii posiadaczy, albo osób które miały dłuższą styczność z civic-kiem ufo w hatchbacku. Na jakie elementy trzeba zwrócić uwagę przy zakupie tego auta, ma jakieś słabe punkty (od strony mechanicznej). Ewentualnie jakie jednostki napędowe polecacie.
Mój feedback LINK
- MaRcInRoSz
- #Civic4g Member
Re: Civic VIII gen ufo zakup
1 . Silnik 1,8 kompletnie bezawaryjna jednostka . Sprawdzona , wollnossąca, ekonomiczna , i dość zrywna - brak uwag
Słabych pkt. jest mało a jeśli sie zdarzają to takie jak
1. Skrzypiący pedał sprzęgla - przyczyna : pompka sprzęgła
2. Problem z elektrycznym składaniem lusterek - przyczyna : przekaźniki lusterek
3. Wersja z panoramicznym dachem , czasami zdarzają się problemy z roletą
4. Pękające klamki
5 . Zwróć uwagę na amortyzatory , bo lubią korodować tłoczyska i słychać trzaski i piszczenie podczas jazdy .
6. Łuszczenie powłoki lakierniczej końcówek wydechu
Te kilka uwag mi się na szybko nasuwa
Jeśli trafisz na ładny , zadbany egzemplarz to będziesz zadowolony
Słabych pkt. jest mało a jeśli sie zdarzają to takie jak
1. Skrzypiący pedał sprzęgla - przyczyna : pompka sprzęgła
2. Problem z elektrycznym składaniem lusterek - przyczyna : przekaźniki lusterek
3. Wersja z panoramicznym dachem , czasami zdarzają się problemy z roletą
4. Pękające klamki
5 . Zwróć uwagę na amortyzatory , bo lubią korodować tłoczyska i słychać trzaski i piszczenie podczas jazdy .
6. Łuszczenie powłoki lakierniczej końcówek wydechu
Te kilka uwag mi się na szybko nasuwa
Jeśli trafisz na ładny , zadbany egzemplarz to będziesz zadowolony
Honda The power of dreams
Ja natomiast słyszałem, że lakier w tym aucie jest strasznie podatny na rysowanie. Dosłownie po nieodpowiedniej mikrofibrze zostają rysy. To nie jest pojedyncza opinia, więc unikałbym ciemnych kolorów.
Elite 3000
To jest akurat przypadłość wszystkich nowych H.
3-4 lata przeciętnej, niedbałej ekpsloatacji i auto jest matowe. Dotyczy to nawet Accordów....za grupo ponad 100 000zł
Ehhh...te nowe ekologiczne lakiery
3-4 lata przeciętnej, niedbałej ekpsloatacji i auto jest matowe. Dotyczy to nawet Accordów....za grupo ponad 100 000zł
Ehhh...te nowe ekologiczne lakiery
- zielina89
- #Civic4g Member
- Auto:: EE9
- Silnik:: B16A1
Mój brat miał 2x1,8 ,a teraz 2,2 i-CTDi.
Spalanie 1,8 bez eko jazdy 11-12L , 2,2 10L .
Jeśli chodzi o zrywność to to 1,8 jest strasznym mułem w porównaniu do 2,2 (360nm więc można się pobawić trochę). Ogólnie brat bardziej chwali diesla niż benzynę.
Wady w benzynie to pompa sprzęgła (naprawa ok 900zł), a w dieslu pukający łańcuch rozrządu.
Jeśli chodzi o lakier to w żadnym ani u brata w autach czy też przywiezionych na handel już dobrych kilku sztuk z DE nie było problemu z lakierem ,a wszystkie były w oryginalne.
Tak przy okazji polecam się jeśli szukasz UFO można coś w Niemczech poszukać fajnego
Spalanie 1,8 bez eko jazdy 11-12L , 2,2 10L .
Jeśli chodzi o zrywność to to 1,8 jest strasznym mułem w porównaniu do 2,2 (360nm więc można się pobawić trochę). Ogólnie brat bardziej chwali diesla niż benzynę.
Wady w benzynie to pompa sprzęgła (naprawa ok 900zł), a w dieslu pukający łańcuch rozrządu.
Jeśli chodzi o lakier to w żadnym ani u brata w autach czy też przywiezionych na handel już dobrych kilku sztuk z DE nie było problemu z lakierem ,a wszystkie były w oryginalne.
Tak przy okazji polecam się jeśli szukasz UFO można coś w Niemczech poszukać fajnego