PODPISY - kolejny raz

informacje i pytania dotyczące strony i forum oraz klubu civic 4g fanatics

Moderatorzy: stachu, mac102, tditsr

Awatar użytkownika
scanikwwo
#Civic4g Member
Kontakt:

PODPISY - kolejny raz

Post autor: scanikwwo »

Nie wiem jak Was, ale mnie (posiadacza monitora 1024x768 px) podpisy zajmujące niemal 1/3 wielkości ekranu po prostu wkurwiają. Wypowiedź może mieć 25 znaków, a i tak zajmuje pól ekranu. Dla mnie to trochę dramat, bo chcąc czytać cokolwiek z sensem i zrozumieniem nie chcę przewijać tematu "szukając" między podpisami treści wątku. Może zróbmy z tym jakiś porządek? Jak było kiedyś ograniczenie do 100px wysokości, to chyba nie było krzywdy? Sam miałem większy podpis, ale czytając ostatnio forum widzę, że sam na siebie się chyba wkurwię ze względu na rozmiar stopki. Dlatego apeluję, żeby ograniczyć wysokość podpisu do max 100px. Nie mam na celu napiętnowania kogokolwiek. Jeśli ktoś się tak poczuł, to chyba dobrze - w końcu wie, że ma za duży podpis. I tak, wkurza mnie to, bo jak widzę w topicu 10 podpisów większych czterokrotnie od merytorycznej zawartości, to krew się we mnie gotuje.
BEZ WYJĄTKÓW - NIE PRZERABIAM KOMPUTERÓW, NIE WYPALAM KOŚCI, NIE UDZIELAM PORAD PRZEZ TELEFON.

Serdecznie pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Młody ŁDZ
#Civic4g Member

Re: PODPISY - kolejny raz

Post autor: Młody ŁDZ »

Ja bym w ogóle zaproponował wyłączenie obrazków w sygnaturach - a jak ktoś będzie miał coś ciekawego do przedstawienia to zainteresuje użytkownika równie dobrze samym tekstem.

W każdym razie można coś z tym zrobić, tym bardziej że forum ma stałą, wąską szerokość.
Dzida
#Civic4g Member
Kontakt:

Post autor: Dzida »

Temat powinien być ogarnięty dawno temu, jak wiele spraw na tym forum, brakuje kogoś, kto trzymałby to wszystko za łeb, jak kilka lat temu...
Najlepszy sklep internetowy z częściami do samochodów marki Honda. Tworzony z Pasji.
Awatar użytkownika
scanikwwo
#Civic4g Member
Kontakt:

Macie naprawdę ładne logi i fajne naklejki. Tylko dlaczego ten podpis jest taki mega ogromnie wielki? Sam widzisz, że aby wyrównać treść z podpisem, to musisz naskrobać conajmniej 10 linijek tekstu. A o to niełatwo akurat. Chyba, że ktoś ma wenę i pisze albo wkleja obrazki.
BEZ WYJĄTKÓW - NIE PRZERABIAM KOMPUTERÓW, NIE WYPALAM KOŚCI, NIE UDZIELAM PORAD PRZEZ TELEFON.

Serdecznie pozdrawiam!
Dzida
#Civic4g Member
Kontakt:

Post autor: Dzida »

Widzisz scanik, bo to jest tak, że jestem inteligentny, albo nienormalny.

Rozmiar podpisu na KAŻDYM forum Hondowym w Polsce jest unormowany na poziomie ok. 2 razy mniejszym niż na naszym forum. Kiedy ustawiałem/tworzyłem podpisy zobaczyłem, że tutaj maksymalny rozmiar jest absurdalnie duży. Pomyślałem sobie, że to beznadziejny i nieczytelny debilizm, ale ustawimy największy mozliwy podpis bo pomysł - wytrzyma dzień, dwa, potem zacznie przeszkadzać ludziom - i zrobiłem to TYLKO po to, żeby pokazać, że jestem fajny, że znalazłem "dziurę" w ograniczeniach rozmiarów podpisu, i z nadzieją że zostanie to po 24 godzinach zmienione.

Kiedy tak się nie stało, poprosiłem w ramach wdzięczności kilka osób, żeby ustawiły ten sam podpis. No przecież do cholery jak całę forum stanie się nieczytelne, to na pewno jakiś mod je pomniejszy, zablokuje, cokolwiek...

e-e.

I tak.

Naprawdę ustawiłem tak duże podpisy tylko po to, żeby ktoś je pomniejszył.
Najlepszy sklep internetowy z częściami do samochodów marki Honda. Tworzony z Pasji.
Awatar użytkownika
scanikwwo
#Civic4g Member
Kontakt:

Czyżbym był pierwszy, który się w końcu na to lekko wkurzył? Aż dziwne, bo nie jestem najczęstszym gościem forum :)

--- Dodano 21 wrz 2012, o 03:28 ---

Czyżbym był pierwszy, który się w końcu na to lekko wkurzył? Aż dziwne, bo nie jestem najczęstszym gościem forum :)

Serdecznie pozdrawiam!
Awatar użytkownika
petro505
#Civic4g Member

Post autor: petro505 »

Poprostu powinny mieć ograniczenie rozmiarowe jak avatar. Czasem widze podpis i wiek kto napisał post :] ale masz racje że niektóre są przesadnie wielkie
"Got VTEC? No it's WTEC! ;) "

http://www.hondaradom.pl
Awatar użytkownika
Maark
#Civic4g Member

Post autor: Maark »

Jestem za wprowadzeniem ograniczenia dot. wielkości obrazków. ;) Jeśli ktoś nie chce czekać aż to się stanie, a do tej pory nie korzystał to polecam zainstalowanie dodatku Adblock Plus do Firefoxa. Blokuje nie tylko reklamy, ale i wybrane przez nas obrazki. :luka: Problem z grafiką w podpisie zniknie. :P
Awatar użytkownika
remek
#Civic4g Member
Kontakt:

Post autor: remek »

usunac jakiekolwiek obrazki w podpisie
Awatar użytkownika
Yankol
#Civic4g Member

Post autor: Yankol »

Zostało wprowadzone ograniczenie w rozmiarze obrazka na 125x500 pixeli.

Jednak funkcja ta nie działa wstecz więc ' z automatu' stare podpisy się nie usuną (trzeba to zrobić własnoręcznie).
Cham, prostak i je*any służbista.
Awatar użytkownika
tomaszko
#Civic4g Member
Kontakt:

Post autor: tomaszko »

Chyba ta zmiana jednak nie weszła w życie i nie działa :/

My się dostosowaliśmy i jesteśmy już zgodni z obowiązującym prawem :padam:

...ale jak patrzę po forum to ludzie mają większe obrazki z podpisach i normalnie się to wyświetla.

Dla przykładu remek (bez urazy ;) ) Obrazek 200x148, w nowych jak i starych postach jest to samo :wstyd:

Daleko nie idąc i nie wychodząc z tego tematu, kolega petro505 ma ten sam problem.

Obrazek
Awatar użytkownika
remek
#Civic4g Member
Kontakt:

Post autor: remek »

:zdziwko: mi twój też sie pokazuje taki jaki był (także bez urazy) coś faktycznie nie działa bo swój zmniejszałem jeszcze wczoraj :szok:
ODPOWIEDZ