Strona/forum i jego ewolucja !

informacje i pytania dotyczące strony i forum oraz klubu civic 4g fanatics

Moderatorzy: stachu, mac102, tditsr

Awatar użytkownika
Wisnia6
#Civic4g Member

Post autor: Wisnia6 »

Tak jak pisałem już w jednym poście, może nie tylko prelude3g.pl powinno czerpać od nas pomysły. Odwiedzając ich sronę zauważyłem bardzo rygorystyczną zasadę, która jednak bardzo mi sie podoba. Otóż, jeśli członek klubu zarejestruje się "dla picu", w ogóle nie pisze postów, jest usuwany z forum, bo przecież po co tyle pasożytów. Domyślam się jednak, że takiej zmiany bez DODiego nie wprowadzimy w życie.
Jednak na forum prelude3g jest jeden ciekawy bajer, pod danymi:

auto:
silnik:
,jest jeszcze postów:, może taką modernizację szło by wprowadzić bez DODa?
"Ty jesteś starym gratem, ja cię naprawię zatem. Zmienię Ci obudowę, i włożę części nowe. Będziesz piękny, jak dawniej, i będziesz działać sprawniej. Znów pokażesz klasę..."

[4g, 4d, 4ever]
Awatar użytkownika
Bobas
#Civic4g Member
Kontakt:

Post autor: Bobas »

niestety tylko ona ma dostep do forum i calej strony zeby mozna bylo cos modyfikowac
civic ED7 - sprzedany
civic EE9 - sprzedany
nismo RS13 - sprzedane
EG5 b16 - sprzedane
EG6 - sprzedane
Awatar użytkownika
Piotr
#Civic4g Member
Kontakt:

Post autor: Piotr »

a po co komu ilość postów ?
トラ・トラ・トラ
Obrazek Obrazek
cos nowego ...
Awatar użytkownika
tfidos
#Civic4g Member

Post autor: tfidos »

nie robmy zadnej ilosci postow... jak ktos chce wiedziec ile ma to w profilu jest napisane... nie robmy takiego szamba bo ludzie zaczna robic wyscigi, kto ma wiecej... :/
EJ2: mix D15B7+D16Z6 :)
G-Unit
#Civic4g Member

Post autor: G-Unit »

tfidos pisze:nie robmy zadnej ilosci postow... jak ktos chce wiedziec ile ma to w profilu jest napisane... nie robmy takiego szamba bo ludzie zaczna robic wyscigi, kto ma wiecej... :/
jestem tego samego zdania
Zwykłe rodzinne kombi do turlania się po buły
Awatar użytkownika
Wisnia6
#Civic4g Member

Jak ktoś pisze bezsensowne posty, lub powtarzające sie, to moderatorzy od razu je usuwają, więc nie ma mowy o jakichkolwiek wyścigach, a prawda jest taka, że z ponad 500 zarejestrowanych forumowiczów udziela się zaledwie 100 :/
"Ty jesteś starym gratem, ja cię naprawię zatem. Zmienię Ci obudowę, i włożę części nowe. Będziesz piękny, jak dawniej, i będziesz działać sprawniej. Znów pokażesz klasę..."

[4g, 4d, 4ever]
Awatar użytkownika
GoostoL
#Civic4g Member

Post autor: GoostoL »

No i co z tego?
Awatar użytkownika
zayonnc
#Civic4g Member

Post autor: zayonnc »

Wisnia6 pisze:Jak ktoś pisze bezsensowne posty, lub powtarzające sie, to moderatorzy od razu je usuwają, więc nie ma mowy o jakichkolwiek wyścigach, a prawda jest taka, że z ponad 500 zarejestrowanych forumowiczów udziela się zaledwie 100 :/
Po pierwsze to doprowadzi do bólu głowy modów bo zbędne posty będą musieli usuwać (po jakimś czasie bycie tylko policjantem może się znudzić), po drugie dobre OT nie jest złe i wg mnie w wielu momentach wpływa pozytywnie na przywiązanie się do forum i ludzi.

Co do iloście wypowiadających się to jest to normalne na forach internetowych, że są osoby zarejestrowane, które się nie wypowiadają. Może wystarcza im czytanie? Może zdążyli już zmienić auta? Ważne, że forum i strona się rozwijają.
Jestem na nie licznikowi, zresztą jak ktoś chce sprawdzić ile ktoś ma postów to może sobie kliknąć w profil ;)
Pozdr
Awatar użytkownika
Wisnia6
#Civic4g Member

Niekiedy sprawdzam ilość postów idąc "naokoło", więc nie jest to dla mnie problem, zaproponowałem to w ramach ciekawostki, "bajeru" ;)
zayonnc pisze:Może wystarcza im czytanie? Może zdążyli już zmienić auta?
Na pewno nie wystarcza im czytanie, skoro od lutego mają 5 min na forum i ostatnia wizyta w marcu :], ja bym się poważnie zastanowił nad pasożytami. :P

[4g, 4d, 4ever]
Awatar użytkownika
Guail_FH
#Civic4g Member

Post autor: Guail_FH »

a co wg Ciebie oznacza pasozyt przeciez to nie zamecza systemu czy cos ... to sa pusci uzytkownicy i moga sobie byc nikomu nie przeszkadzaja co najwyzej statystyki psuja jak komus na nich zalezy ale chyba to nie o to chodzi w tym forum. Pustych uzyszkodnzikow mozna kasowac np robic czyszczenie co pol roku sprawdzac kiedy byl ostatnio zalogowany kiedy sie udzielal ile godzin spedzil na forum znam osobe ktora napisala moze 5 postow ale za to zyta regularnie bo sie "uczy" i nie chce pisac rzeczy o ktorych nie ma pojecia wiec sie nie udziela, chyba takich osob sie nei chcemy pozbywac...
What's broken...? My head...? Or the world...?
Awatar użytkownika
ZlewiK
#Civic4g Friend
Kontakt:

Post autor: ZlewiK »

Co do pasożytów to dokładnie jak pisze Guail_FH... Nie można tak czyścić jak to robił Hitler.

Co do avatarów to jak pisał Bobas - DODi jedynie może coś zmienić, jeśli będzie chciał.

Co do ilości postów pod avatarem, uważam że to jest nikomu nie potrzebne i nic tak naprawdę nie znaczące.

I tak dużo, jak nie wszystko zależy od DODiego, więc uważam sprawę za wyjaśnioną i niewymagającą dalszego niepotrzebnego komentowania ;)
ED2 - Sold... ♥ ♥ ♥ BB9 - Sold... ♥ ♥ ♥ CN2 - On Board
Obrazek
Awatar użytkownika
DaN
#Civic4g Member
Kontakt:

Post autor: DaN »

Guail_FH pisze:ale za to zyta regularnie bo sie "uczy" i nie chce pisac rzeczy o ktorych nie ma pojecia wiec sie nie udziela,
racja , Guail_FH to taki ja np. :wstyd: świerzak jestem z Hondzią i sam zawiele wnieść do dyskusji nie mogę co najwyżej pytam ... no i przedewszystkim czytam cenne uwagi szanownych kolegów - a tak odemnie civic4g.pl to prawdziwa kopalnia wiedzy, szacunek panowie :padam:
ODPOWIEDZ