Error ma racje
lakoniczne opisy towaru, ogloszenia na odwal sie itp do tego nierzetelni sprzedawcy
to powodowało lawinę debilnych postów
ja mam swoje zdanie odnośnie regulaminu, jeżeli on sie zmieni to bedziemy egzekwować inny
czy bedzie lepszy czy gorszy, tego nikt nie wie
Części do samochodów japońskich
Annex, Rydułtowy ul. Gajowa 11,(032) 457-82-73, 502 535 016
Tankian pisze:
lakoniczne opisy towaru, ogloszenia na odwal sie itp
Tank, to nie zostaje nic innego jak usuwanie takich ogłoszeń.
Należy jasno sprecyzować w regulaminie wymagania, albo najlepiej stworzyć szablon ogłoszenia i tego się trzymać. Dawać na ewentualna poprawę ogłoszenia kilka godzin a po tym czasie ogłoszenia wywalać.
venom pisze:Zgadzam się z przedmówcą, dlatego od jakiegoś czasu odpuściłem moderację tematów z działu ogłoszenia.
Uważam, że za konstruktywne posty nikt nie powinien dostawać ostrzeżeń.
1) Jeśli ktoś czegoś nie wie ma prawo się zapytać.
2) Jeśli ktoś coś kupił powinien o tym napisać, żeby nikt się nie napalał na graty których już nie ma.
3) Jeśli sprzedawca nie sprecyzował opisu przedmiotu użytkownicy powinni się o towar pytać w temacie.
4) Jeśli ktoś poleca lub nie poleca sprzedawcy niech daje znać żeby zachęcić lub ostrzec innych (przynajmniej dopóki nie ma feedback'u).
Giełda działa w ten sposób na forum crx i nie ma żadnych problemów.
podpisze sie pod tym Poza tym raz zadane pytanie w temacie o sprzedazy moze innym uzytkownikom wiele wyjasnic. Wydaje mi sie, ze nie ma co kastrowac podstawowej funkcji forum jaka jest pisanie postow
W regulaminie w dziale sprzedam powinien być taki oto zapis:
Każdy sprzedawany przedmiot należy opisać w następujący sposób:
a) czy jest nowy / używany
b) jaki jest obecny stan przedmiotu
c) jeśli jest używany, to podać przebieg / rok pochodzenia
d) ogłoszenie musi zawierać zdjęcia sprzedawanego przedmiotu
W ten sposób zapewnimy sobie bardziej szczegółowe opisy przedmiotów i milion ludzi nie będzie musiało pytać o fotki na PW. Wielu ludzi wrzuca ogłoszenia bez jakiegokolwiek foto, potem rzesza ludzi pyta o fotki, po 2 tygodniach sprzedający raczy je wstawić. Porażka jakaś przecież.
BEZ WYJĄTKÓW - NIE PRZERABIAM KOMPUTERÓW, NIE WYPALAM KOŚCI, NIE UDZIELAM PORAD PRZEZ TELEFON.
zgodze sie z przedmowcami i popieram! nie bede tu sie rozpisywal co mi sie podoba a co nie bo wszystko zostalo wyjasnione w postach wyzej,pozdrowka i mam nadzieje ze troche sie uspokoi ten temat i kazdy bedzie robic tak aby usprawnic transakcje sprzedazy towaru.
die_hard pisze:
podpisze sie pod tym Poza tym raz zadane pytanie w temacie o sprzedazy moze innym uzytkownikom wiele wyjasnic. Wydaje mi sie, ze nie ma co kastrowac podstawowej funkcji forum jaka jest pisanie postow
Jako, że czarna lista zapełnia się niechlubnie szybko, to wnoszę propozycję - czy jest możliwość ograniczenia pisania postów w dziale sprzedam użytkownikom poniżej liczby postów załóżmy 50? Choćby w niewielkim stopniu ostudzi to zapał oszustów, którzy logują się, piszą raptem 3 lub 4 posty i zaraz super okazja w dziale sprzedam. Wiem, że na audiklub.org jest taka zasada i nigdy mnie w wała tam nikt nie zrobił. A u nas ostatnio 3 razy... Co Wy na to drodzy forumowicze (oczywiście Ci uczciwi )
BEZ WYJĄTKÓW - NIE PRZERABIAM KOMPUTERÓW, NIE WYPALAM KOŚCI, NIE UDZIELAM PORAD PRZEZ TELEFON.