Historie z mandatami, policmajstrami...
Moderatorzy: stachu, mac102, tditsr
Prawko: 20 miesięcy 
1. Osiem dni po odebraniu prawka (
) / niebieski bolid 126P dzień wigilii w szkole po uroczystościach jechaliśmy z kumplami na boisko na mały drift
wchodząc w zakręt 90 stopni zniosło mnie i wyj... w Renult Thalię a to badziewie plastikowe i sie rozleciało w strzępy, a malec tylko listwa na tylnym błotniku odpadła. 250zł i 6 pkt "nie dostosował prędkości do warunków panujących na drodze....."
2. 6 miechów prawko / poldon upomnienie za jechanie 80km/h w terenie zabudowanym
3. niecały rok straż graniczna w Piwnicznej dokładnie przetrzepała mnie, pasażerów i auto
4. Rok i miesiąc po odebraniu prawka Jak już punkty z pierwszej stłuczki sie przedawniły. wyjeżdżałem z parkingu równolegle przy drodze i za pierwszym razem popatrzyłem czy nic nie jedzie ale sie nie zmieściłem musiałem cofnąć i już za drugim razem nie popatrzyłem i gość w mondeo musiał odbić na chodnik i rozwalił stojącą tam felicię
dobrze że nie we mnie uderzył bo oprócz mandatu 300zł i znów 6 punktów bym miał jeszcze straty w postaci błotnika 
1. Osiem dni po odebraniu prawka (
2. 6 miechów prawko / poldon upomnienie za jechanie 80km/h w terenie zabudowanym
3. niecały rok straż graniczna w Piwnicznej dokładnie przetrzepała mnie, pasażerów i auto
4. Rok i miesiąc po odebraniu prawka Jak już punkty z pierwszej stłuczki sie przedawniły. wyjeżdżałem z parkingu równolegle przy drodze i za pierwszym razem popatrzyłem czy nic nie jedzie ale sie nie zmieściłem musiałem cofnąć i już za drugim razem nie popatrzyłem i gość w mondeo musiał odbić na chodnik i rozwalił stojącą tam felicię
SKLEP MOTORYZACYJNY - AUTO-MECHANIKA - WULKANIZACJA - PROSTOWANIE FELG - USŁUGI PIASKOWANIA
KRAKÓW - F-VAT - zapraszam na PW - GG 1579201- 602 22 60 11
KRAKÓW - F-VAT - zapraszam na PW - GG 1579201- 602 22 60 11
Pozdro dla kolegi Mika
- jest nierozerwalnie zwiazany zmoimi przygodami.
prawko=23msc
1)Puszcony wolno mimo przejechnia na czerwonym przed samiutenkim patrolem - nie majac pojecia co zrobilem - bylem przekonany ze zielone bylo - tak mocno w to wierzylem ze niebiescy tez uwierzyli. Kolega Mike jako pasazer
2)Pozycyjne zamiast swiatel wlasciwych/jesien/upomnienie
3)Brak pasow/praca jako dostawca/lenistwo/ 100 zl - 2pkt
4)Niedowiary 2 tyg pozniej to samo miejsce i powtorka z rozrywki
5)O 2 w nocy zaparkowalem na skrzyzowaniu co by kolega do bankomatu mogl pojsc
zero ruchu ale SM czuwala - krotka rozmowa - za zimno na mandaty - poucznie
6)Maluszek(bede go zawsze pamietal) 1:30 w nocy jade sobie po kolege Mika na ryneczek. Dzwonie ze sie spoznie a tu niebieska luna mnie otacza. Pasy(w maluchu nie ma po co ich zapinac - tylko wszyje drapia) telefon. Sluzbista sie znalazl i stan mojej bryki ocenia
luzy i wycieki gdzie sie da
standardowy brak recznego i jeszcze jak mi depnal na hampel to przewod szlak trafil = zabrali dowod rejestracyjny i na szcescie maly mandat dali 200zl - 2 pkt
2 rzeczy ktorych sie nauczylem:
a) troche uwagi o ostroznosci
b) restauracja Jeffs w galeri kazimierz = darmowy za...sty obiad za mandat z tego roku
Pozdrawiam wszystkich i cobysmy sie za czesto na obiadkach nie spotykali
prawko=23msc
1)Puszcony wolno mimo przejechnia na czerwonym przed samiutenkim patrolem - nie majac pojecia co zrobilem - bylem przekonany ze zielone bylo - tak mocno w to wierzylem ze niebiescy tez uwierzyli. Kolega Mike jako pasazer
2)Pozycyjne zamiast swiatel wlasciwych/jesien/upomnienie
3)Brak pasow/praca jako dostawca/lenistwo/ 100 zl - 2pkt
4)Niedowiary 2 tyg pozniej to samo miejsce i powtorka z rozrywki
5)O 2 w nocy zaparkowalem na skrzyzowaniu co by kolega do bankomatu mogl pojsc
6)Maluszek(bede go zawsze pamietal) 1:30 w nocy jade sobie po kolege Mika na ryneczek. Dzwonie ze sie spoznie a tu niebieska luna mnie otacza. Pasy(w maluchu nie ma po co ich zapinac - tylko wszyje drapia) telefon. Sluzbista sie znalazl i stan mojej bryki ocenia
2 rzeczy ktorych sie nauczylem:
a) troche uwagi o ostroznosci
b) restauracja Jeffs w galeri kazimierz = darmowy za...sty obiad za mandat z tego roku
Pozdrawiam wszystkich i cobysmy sie za czesto na obiadkach nie spotykali
"Żyj jak byś miał umrzeć jutro, marz jak byś miał żyć wiecznie..."
jest dobry sposob na niebieskich moj kumpel go stosuje i tu cytat ,,panie wladzo oj co ja teraz zrobie, biednym studentem jestem ,matka na rencie ojciec bezrobotny, 4 siostry w domu, samochod w spadku po dziadku ..... '' zwykle udaje mu sie uniknac mandatu (lituja sie nad nim) albo przynajmniej nizszy np za brak pasow albo za przechodzenie w niedozwolonym miejscu bo taki tez dostal a faktycznie wjechal na czerwonym na skrzyzowanie
ja jezdze od roku i mandatu nie mam 
nawet na kontrole mnie nie zatrzymali
ale dzis bylo takie oberwanie chmury... wracam na pieszo do domu a tutaj nagle lunęło! no to ja sie chowam kolo mcdrive i radiowoz podjezdza po bigmaca no to jak wyjezdzali to poprosilem ladnie o podwiezienie 1km do domu na co koles sie zgodzil
jak wyszedlem z samochodu to kaluze do kostek 
takze dziekuje łysemu panu policjantowi
dzieki niemu bylem minimalnie mniej mokry niz bylbym wracając pieszo 
nawet na kontrole mnie nie zatrzymali
ale dzis bylo takie oberwanie chmury... wracam na pieszo do domu a tutaj nagle lunęło! no to ja sie chowam kolo mcdrive i radiowoz podjezdza po bigmaca no to jak wyjezdzali to poprosilem ladnie o podwiezienie 1km do domu na co koles sie zgodzil
takze dziekuje łysemu panu policjantowi
EJ2: mix D15B7+D16Z6 
Przygoda z Policją
Witam. Przeżyłem w poniedziałek coś bardzo dziwnego :
Wracałem sobie w poniedziałek z miasta w nocy. Zatrzymał mnie patrol Policji. I wiadomo gadka szmatka , dokumenty ,czy Pan coś pił ( oczywiście jak prowadze nie pije ani kropli alku ) więc śmiało mówię , że nic nie piłem. No to Pan policjant poprosił mnie do radiowozu na dmuchanie. A że byłem pewien że jestem 100 % trzeźwy to smiało ide do tego alkomatu.
I teraz wyobraźcie sobie moje zdziwienie gdy kończę dmuchać a na wyświetlaczu pojawia się 0,7 promila!!!!!!! Osłupiałem i nie wiedziałem co się dzieje. Mówię że przecież to jest nie możliwe bo nic nie piłem. Przy 2 dmuchaniu wyszło 0,5 promila. Policjant mówi że jednak chyba coś piłem i że jedziemy na komendę. No to mowie że to jest nie możliwe i że chce jechać na badanie krwi. Kazali mi pójść do samochodu i czekać. Po 15 min dmuchałem po raz 3 i wyszło 0.1 promila i mnie puścili.
Rozumie ktoś coś z tego ?
Wypiłem tego wieczoru sok pomarańczowy , 2 red bulle i chwilę przed dmuchaniem paliłem papierosa.
Wracałem sobie w poniedziałek z miasta w nocy. Zatrzymał mnie patrol Policji. I wiadomo gadka szmatka , dokumenty ,czy Pan coś pił ( oczywiście jak prowadze nie pije ani kropli alku ) więc śmiało mówię , że nic nie piłem. No to Pan policjant poprosił mnie do radiowozu na dmuchanie. A że byłem pewien że jestem 100 % trzeźwy to smiało ide do tego alkomatu.
I teraz wyobraźcie sobie moje zdziwienie gdy kończę dmuchać a na wyświetlaczu pojawia się 0,7 promila!!!!!!! Osłupiałem i nie wiedziałem co się dzieje. Mówię że przecież to jest nie możliwe bo nic nie piłem. Przy 2 dmuchaniu wyszło 0,5 promila. Policjant mówi że jednak chyba coś piłem i że jedziemy na komendę. No to mowie że to jest nie możliwe i że chce jechać na badanie krwi. Kazali mi pójść do samochodu i czekać. Po 15 min dmuchałem po raz 3 i wyszło 0.1 promila i mnie puścili.
Rozumie ktoś coś z tego ?
Wypiłem tego wieczoru sok pomarańczowy , 2 red bulle i chwilę przed dmuchaniem paliłem papierosa.
Cop didn't see it, I didn't do it
parking lotnisko poznań
parking lotnisko poznań
heh może mieli jakiś lewy (uszkodzony?) alkomat i chcieli komuś zrobić problem? Bo inaczej tego wyjaśnić nie można. Lub po prostu był zepsuty a że tak się upierałeś to jak zaczął za każdym razem pokazywać coś innego to zwątpili w jego sprawność i Cię puścili?
Pozdr
Pozdr
III miejsce w klasie 1,3 - 1,4 - 1,5 w III Ogólnopolskim Zlocie Civic 4g Fanatics w Borsku
Prawo jazdy 1,5 roku.
Pierwszy mandat: 30.10.06
Pojechałem pod czeską granicę po jakże ciążką do zdobycia szybę czołową do mojego sedana. mogłem ją mieć na miejscu o stówę drożej, ale chciałem zaoszczędzić. Wszystko szło gładko odebrałem szybkę, zadzwoniłem kiedy facet może mi ją wprawić, ucieszyłem się, gdy powiedział mi, żebym przyjechał od razu (na następny dzień 10:00) Warsztat był za miastem, skończyły się domki, więc przygłaskałem trochę bardziej gaz, a tu panowie policjanici po przekątnej z rowu wystawiają suszarkę. Dzień dobry przekroczenie o 26km (stówka i 4pkt)
Zamiat zaoszczędzić, to jeszcze straciłem.
Pierwszy mandat: 30.10.06
Pojechałem pod czeską granicę po jakże ciążką do zdobycia szybę czołową do mojego sedana. mogłem ją mieć na miejscu o stówę drożej, ale chciałem zaoszczędzić. Wszystko szło gładko odebrałem szybkę, zadzwoniłem kiedy facet może mi ją wprawić, ucieszyłem się, gdy powiedział mi, żebym przyjechał od razu (na następny dzień 10:00) Warsztat był za miastem, skończyły się domki, więc przygłaskałem trochę bardziej gaz, a tu panowie policjanici po przekątnej z rowu wystawiają suszarkę. Dzień dobry przekroczenie o 26km (stówka i 4pkt)
Zamiat zaoszczędzić, to jeszcze straciłem.
Ostatnio zmieniony 2006-11-05, 23:47 przez Wisnia6, łącznie zmieniany 1 raz.
"Ty jesteś starym gratem, ja cię naprawię zatem. Zmienię Ci obudowę, i włożę części nowe. Będziesz piękny, jak dawniej, i będziesz działać sprawniej. Znów pokażesz klasę..."
[4g, 4d, 4ever]
[4g, 4d, 4ever]