Bałagan w dziale ogłoszenia

informacje i pytania dotyczące strony i forum oraz klubu civic 4g fanatics

Moderatorzy: stachu, mac102, tditsr

Awatar użytkownika
Boogie
#Civic4g Member

Re: Bałagan w dziale ogłoszenia

Post autor: Boogie »

Panowie i Panie... nie macie wrażenia, że czas najwyższy posprzątać w dziale 'sprzedam' ? Od ostatniego posta minęło już trochę czasu a zmian nie ma. Wiem, że każdy z administratorów i moderatorów ma swoje zajęcia i nie zawszę znajdzie się czas na 'sprzątanie' forum (IMO to co się dzieje w dziale sprzedam najlepiej pokazuję, że chyba czas na poszukanie nowych/ dodatkowych moderatorów. Nie piszę tego bo moim największym marzeniem jest zostanie moderatorem, ale w niektórych działach robi się syf)

Druga rzecz to sprawa rezerwacji w dziale sprzedam... robi się lipa z tym, że jedni zaklepują stuffy przez PW a inni piszą w temacie. Potem wychodzą jakieś głupie sytuacje. IMO warto to wpisać w regulamin. Zamawiamy tylko i wyłącznie w temacie [bez dyskusji] i wszyscy wszystko wiedzą. Tak dla przejrzystości. Co Wy na to ?

5!
Obrazek
Awatar użytkownika
scanikwwo
#Civic4g Member
Kontakt:

Post autor: scanikwwo »

Boogie - pomysł niegłupi, ale niekażdy niestety ma czas na sprawdzanie tematów na kilkunastu forach. Poza tym, to najlepiej byłoby gdyby każdy jak sprzeda już jakąś rzecz napisał o tym w temacie. Często sprawy załatwiane są telefonicznie, a więc rzesza chętnych nie ma pojęcia o tym, że już czegoś nie ma.
BEZ WYJĄTKÓW - NIE PRZERABIAM KOMPUTERÓW, NIE WYPALAM KOŚCI, NIE UDZIELAM PORAD PRZEZ TELEFON.

Serdecznie pozdrawiam!
Awatar użytkownika
venom
#Civic4g Friend
Auto:: ED8
Silnik:: D15B2

Post autor: venom »

Ja bym chętnie zaopiekował się działem ogłoszenia :)

Tym bardziej, że mam neutralny stosunek do gratów z civiców :D
ED8 USDM '90

Obrazek
Awatar użytkownika
ErroR
#Civic4g Member
Kontakt:

Post autor: ErroR »

Też już się kiedyś oferowałem bo i tak siedzę codziennie na forum a w szczególności w ogłoszeniach i nic.
A driver don’t pick the car... Car pick the driver !!!
Obrazek
Florystyka Artystyczna. Dekoracje sal i imprez. Kompozycje kwiatowe na każdą okazję :)
Zajrzyj na ->
https://www.facebook.com/SuchyBadyl
Awatar użytkownika
Wojtuuus
#Civic4g Member
Auto:: i-VT
Silnik:: B16A1

Post autor: Wojtuuus »

Pisałem do moderatorów.. Otrzymałem dwie różne i sprzeczne od siebie odpowiedzi :zdziwko: Ludzie zaczną się gryźć coraz bardziej. :(
Obrazek
Awatar użytkownika
Boogie
#Civic4g Member

Post autor: Boogie »

scanikwwo pisze: niekażdy niestety ma czas na sprawdzanie tematów na kilkunastu forach
ja zdaję sobie z tego sprawę, ale nie oszukujmy się... większość gratów do 4g jest wystawiana tylko na tym forum bo tu najlepiej i najszybciej się takie rzeczy sprzedają :)
Wojtuuus pisze:Ludzie zaczną się gryźć coraz bardziej. :(
no właśnie... trochę lipa z tym wychodzi.
Obrazek
Awatar użytkownika
ErroR
#Civic4g Member
Kontakt:

Post autor: ErroR »

scanikwwo pisze:Boogie - pomysł niegłupi, ale niekażdy niestety ma czas na sprawdzanie tematów na kilkunastu forach. Poza tym, to najlepiej byłoby gdyby każdy jak sprzeda już jakąś rzecz napisał o tym w temacie. Często sprawy załatwiane są telefonicznie, a więc rzesza chętnych nie ma pojęcia o tym, że już czegoś nie ma.
Scanik ma rację. Sprzedając coś sprzedawca sam powinien wyważyć czy wystawić towar na jednym forum czy na kilku a także jaką formę kontaktu wybrać z tego względu właśnie, że może tego nie ogarnąć!
Z drugiej strony zawsze będzie poślizg z aktualizacją w temacie dlatego, że nie każdy siedzi od rana do wieczora przed kompem.
Co do jawności o czym pisał Boogie
Boogie pisze:Druga rzecz to sprawa rezerwacji w dziale sprzedam... robi się lipa z tym, że jedni zaklepują stuffy przez PW a inni piszą w temacie. Potem wychodzą jakieś głupie sytuacje. IMO warto to wpisać w regulamin. Zamawiamy tylko i wyłącznie w temacie [bez dyskusji] i wszyscy wszystko wiedzą. Tak dla przejrzystości. Co Wy na to ?
sprawa jest dyskusyjna.
Wynika to bowiem z tego że sprzedawca powinien ustalić z góry zasady sprzedaży bo potem wychodzą takie cyrki, że każdy klepie towar gdzie mu odpowiada. Jeden na PW żeby potem napisać w temacie jaki to on nie był szybki, inny w temacie a potem się dziwi że nie był pierwszy, a na koniec sprzedawca pisze, że można temat zamknąć bo kolega XXX zadzwonił jak ten był poza domem i mu towar już obiecał, nie patrząc co się dzieje w temacie. Tak jest jak jest burdel. :wstyd:
Nie wiem jak Wy ale ja, jak sprzedaje 3 rzeczy na krzyż to nie chce mieć syfu w temacie na 5 stron bo każdy chce coś napisać, dlatego wybieram kontakt tylko PW ze względu na brak czasu za dnia i wyeliminowanie pomyłek co do kolejności zgłoszeń. Co prawda nikt tego nie widzi, ale w takim przypadku trzeba być po prostu uczciwym i tyle, a poza tym zawsze można wszystko sprawdzić. Mimo to zdarzają się i tacy co nie czytają tylko oglądają foty i piszą bezmyślnie. :wstyd:
Tak więc jak ktoś chce sprzedać coś dobrego, w dobrej cenie i przede wszystkim szybko to zostawia full kontakt włącznie z GG itp to wtedy wychodzi wolna amerykanka, a jak ktoś nie przemyśli tematu i zrobi to byle jak, byle by było wystawione i dowolny kontakt - to nie ma się co dziwić, że ludzie na forum się wkurzają. Winny jest człowiek nie maszyna :wstyd:
Co do Moderatorów to faktycznie powinni częściej zaglądać w dział ogłoszeń.
A driver don’t pick the car... Car pick the driver !!!
Obrazek
Florystyka Artystyczna. Dekoracje sal i imprez. Kompozycje kwiatowe na każdą okazję :)
Zajrzyj na ->
https://www.facebook.com/SuchyBadyl
Awatar użytkownika
ZlewiK
#Civic4g Friend
Kontakt:

Post autor: ZlewiK »

Za dwa dni zmieni się regulamin działu Ogłoszenia.

Poniższy regulamin dotyczy ogólnych warunków zamieszczania ogłoszeń na forum w dziale "Ogłoszenia".

1. Przed zamieszczeniem ogłoszenia zapoznaj się z opisem działu w którym chcesz zamieścić ogłoszenie. (Ogłoszenia zamieszczone niezgodnie z przeznaczeniem będą kasowane)

2. Przy zamieszczaniu ogłoszenia OBOWIĄZKOWO PODAJEMY CENĘ i opis sprzedawanego towaru oraz dane kontaktowe. Mile widziany dobrze rozwinięty opis produktu jak i zdjęcie towaru - podniesie ono efektywność Twojego ogłoszenia, a wyczerpujący opis zapobiegnie niepotrzebnym wiadomościom PW jak i postami w ogłoszeniu.

3. Zdjęcia prezentowanego towaru nie mogą przekraczać 800 pikseli na dłuższym boku. Do zdjęć większych niż 800 pikseli dopuszczalne jest podawanie jedynie linka lub miniaturki.

4. Podawanie samych linków do zewnętrznych ogłoszeń lub aukcji na Allegro w treści ogłoszenia jest niedopuszczalne.

5. Jeżeli sprzedajesz więcej niż 1 szt. towaru - podaj tą informację w treści ogłoszenia. ( Nie zakładamy kilku ogłoszeń dotyczących tego samego towaru )

6. Pytania dotyczące sprzedawanego towaru zadajemy na PW lub za pomocą danych kontaktowych podanych w ogłoszeniu. Posty tego typu będą usuwane i nagradzane ostrzeżeniem.

7. Podbijanie ogłoszenia jest dozwolone po upływie 7 dniu od momentu zamieszczenia ogłoszenia. Podbicie ogłoszenia przed upływem 7 dni spowodują usunięcie ogłoszenia, oraz otrzymanie ostrzeżenia.

8. Administracja forum nie ponosi odpowiedzialności za treść ogłoszeń, ich autentyczność ani rzetelność sprzedawców. Zamieszczanie ogłoszeń na forum jest jedynie grzecznościową formą anonsów.

9. Nie SPAMUJEMY i nie KOMENTUJEMY treści zawartej w ogłoszeniu. Każdy post nie na temat zostanie usunięty i nagrodzony ostrzeżeniem.

10. Ogłoszenia bez odpowiedzi są kasowane automatycznie po 4 tygodniach. Jeśli sprzedaż lub zakupisz daną rzecz odpisz w temacie że ogłoszenie jest nieaktualne, a zostanie ono zamknięte przez administratora lub moderatora działu.

11. Wszelkie pytania i sugestie dotyczące działu "Ogłoszenia" kierujemy na PW, email lub gg do moderatorów odpowiedzialnych za ten dział.

12. Moderatorzy działu są odpowiedzialni za utrzymanie porządku w ogłoszeniach zgodnie z punktami powyższego regulaminu - (posty użytkowników typu: "podaj cenę", "prześlij zdjęcie", "można negocjować? Itp." będą usuwane i nagradzane ostrzeżeniami).

Mobilizowane i wzmacniane są siły w składzie moderatorów, także powinno być niedługo dużo lepiej.
ED2 - Sold... ♥ ♥ ♥ BB9 - Sold... ♥ ♥ ♥ CN2 - On Board
Obrazek
Awatar użytkownika
Yankol
#Civic4g Member

Post autor: Yankol »

Zauważyłem dzisiaj, że poznikały tematy starsze niż 3 tygodnie w tym mój temat w którym miałem 5 stron opinii o mnie i o moich produktach. Nie mamy feedback'a więc cały trud i wysiłek włożony w reklamę produktów oraz mój wizerunek jako sprzedającego poszedł się kochać.
Trochę kiepsko...

Mam nadzieję, że skoro 'idzie nowe' takie sytuacje nie będą miały miejsca. Chociaż nie wiem, z czego ta konkretnie sytuacja wynika.

PS. Nie szukam winnych ani nie chcę robić zamieszania z tego powodu, żeby było jasne. Ot taka moja luźna refleksja :)
Cham, prostak i je*any służbista.
Awatar użytkownika
venom
#Civic4g Friend
Auto:: ED8
Silnik:: D15B2

Post autor: venom »

Yankol pisze:Zauważyłem dzisiaj, że poznikały tematy starsze niż 3 tygodnie
Usunięte zostały tematy starsze niż 4 tygodnie (to tak w kwestii formalnej).

Jeśli masz coś ciekawego do zaoferowania to przemyśl opcję podklejenia tematu na pierwszej stronie działu sprzedam (patrz temat Dzidy, xtomaya, Ralfa).

A feedback by się przydał, o czym wszyscy wiemy.
ED8 USDM '90

Obrazek
Awatar użytkownika
Yankol
#Civic4g Member

Post autor: Yankol »

W temacie podklejenia ogłoszenia pisałem do noofaq'a ale nie otrzymałem ŻADNEJ odpowiedzi. Odebrałem to jako odmowę (forma odmowy raczej kiepska ale jednak). Aha, pisałem to dobre kilka miesięcy temu, zanim jeszcze ktokolwiek zabrał się za sprzątanie działu SPRZEDAM.

Na forum bylem pierwszą osoba która spawała rozpórki tylko dla nas, miałem 100% pozytywnych komentarzy, sprzedałem kilkanaście sztuk a teraz będę musiał zaczynać od nowa.

Zróbcie jakieś info jakie warunki trzeba spełnić, żeby można było dany temat podwiesić. Bo pewnie nie tylko ja byłbym tym zainteresowany.
Cham, prostak i je*any służbista.
Awatar użytkownika
Tankian
Moderator
Kontakt:

Post autor: Tankian »

za niedługo będzie wszystko wiadome :)
Części do samochodów japońskich
Annex, Rydułtowy ul. Gajowa 11,(032) 457-82-73, 502 535 016

Wire Tuck na życzenie - kontakt pw/gg
ODPOWIEDZ