Czy to nadal civic4g "FANATICS" ??!!

informacje i pytania dotyczące strony i forum oraz klubu civic 4g fanatics

Moderatorzy: stachu, mac102, tditsr

Awatar użytkownika
Randal
#Civic4g Friend

Re: Czy to nadal civic4g "FANATICS" ??!!

Post autor: Randal »

m6nj pisze:jedno jest pewne -trzeba z tym cos zrobic i stworzyc bardziej elitarny klub który ma swoje forum niz forum civic 4g.wydaje mi sie ze nawet składka klubowa w wysokosci np 20-40zł rocznie odstraszyła by "młodocianych tjjunnerów"a kasa napewno była by dobrze sporzytkowana na klubowe gadzety czy spotkania w plenerze ;)
niech udział w dyskusji wemza wkoncu admini i moderatorzy i zacznijmy działac bo w ten sposób na gadce sie skonczy :zalamany:
Czyli najlepiej podzielić się na civic4gfantics i civic4g.pl. Ci pierwsi będą mieć idealne fury ze wszystkimi bajerami a jedynym problemem będzie kolor felg. Ci drudzy to forum otwarte czyli same posty offtopowe i "było".
tecno pisze: Moim zdaniem nasze forum jak wiekszosc na serwerach PL jest slabo rozwinieta pod wzgledem tresci, glownie technicznych, trafia na nie kazdy kto chce i jak chce. Calosc opiera sie na pokazywaniu dolotow zrobionych z kawalka pcvki i temtow typu "jaki olej wlac" lub "cos stuka w zawieszeniu". Moim zdaniem problem tego forum to kwestia ludzi a nie wygladu.
Jest hondatech czy sr, jeśli ktoś zechce przerabiać auto w jakiś bardziej zaawansowany sposób niż kibelrura ze stożkiem to poszuka gdzie indziej. Musi być jakieś forum gdzie ludzie podzielą sie mniej czy bardziej technicznymi informacjami a dla niektórych to będą bardzo cenne informacje.
Ten blok tekstu będzie dołączany do postów napisanych przeze mnie. Maksymalna liczba znaków to 255.
Awatar użytkownika
scanikwwo
#Civic4g Member
Kontakt:

Post autor: scanikwwo »

Randal pisze:
m6nj pisze:jedno jest pewne -trzeba z tym cos zrobic i stworzyc bardziej elitarny klub który ma swoje forum niz forum civic 4g.wydaje mi sie ze nawet składka klubowa w wysokosci np 20-40zł rocznie odstraszyła by "młodocianych tjjunnerów"a kasa napewno była by dobrze sporzytkowana na klubowe gadzety czy spotkania w plenerze ;)
niech udział w dyskusji wemza wkoncu admini i moderatorzy i zacznijmy działac bo w ten sposób na gadce sie skonczy :zalamany:
Czyli najlepiej podzielić się na civic4gfantics i civic4g.pl. Ci pierwsi będą mieć idealne fury ze wszystkimi bajerami a jedynym problemem będzie kolor felg. Ci drudzy to forum otwarte czyli same posty offtopowe i "było".
tecno pisze: Moim zdaniem nasze forum jak wiekszosc na serwerach PL jest slabo rozwinieta pod wzgledem tresci, glownie technicznych, trafia na nie kazdy kto chce i jak chce. Calosc opiera sie na pokazywaniu dolotow zrobionych z kawalka pcvki i temtow typu "jaki olej wlac" lub "cos stuka w zawieszeniu". Moim zdaniem problem tego forum to kwestia ludzi a nie wygladu.
Jest hondatech czy sr, jeśli ktoś zechce przerabiać auto w jakiś bardziej zaawansowany sposób niż kibelrura ze stożkiem to poszuka gdzie indziej. Musi być jakieś forum gdzie ludzie podzielą sie mniej czy bardziej technicznymi informacjami a dla niektórych to będą bardzo cenne informacje.

Otóż to, nie rozgraniczajmy ludzi kochających 4g na bogatych i biednych. Ja sam nie należę do najbogatszych, jednak składkę na serwer wpłaciłem. Jednak składka obowiązkowa, to już będzie zalatywać szwindlem, że ktoś chce na mnie zarobić. Drastycznie spadnie ilość użytkowników. Czy aby na pewno tego chcemy?

Co do bardziej zaawansowanego tuningu, to oczywiście jest HondaTech, jest pgmfi.org, także kto chce, ten znajdzie. Nikt przecież nie powiedział, że forum c4g będzie forum stricte technicznym.

Odnośnie wcześniej wspomnianej kwestii, że na 4gena stać teraz każdego, to święta racja. Jako użytkownik audiklub.org od 3 lat obserwuję coraz większy wysyp małolatów, którzy mają po 100 pomysłów na godzinę, ale żadnego technicznego pojęcia o sprawie. To samo tyczy się niestety naszego forum. Smutne, ale prawdziwe.
BEZ WYJĄTKÓW - NIE PRZERABIAM KOMPUTERÓW, NIE WYPALAM KOŚCI, NIE UDZIELAM PORAD PRZEZ TELEFON.

Serdecznie pozdrawiam!
Awatar użytkownika
HIO
#Civic4g Member
Kontakt:

Post autor: HIO »

n0rbi666 pisze:
Piotr pisze:ps nie moge opuscic watku o blokowaniu wiekowym, zapraszaniu itp nowych czlonkow. Sprawe "niepowaznych", zalatwia rygorystyczne moderowanie i leczenie wstrzasowe - ban...
Całkowicie się zgadzam. Z doświadczenia wiem, że przyjdzie młody, napisze głupotę - mod mu usuinie, wywali temat, dostanie ostrzeżenie - i albo się koleś nauczy o co biega, albo pójdzie obrażony ... A polecanie jest bez sensu, gdyby coś takiego obowiązywało, gdy się rejestrowałem - lipa, nie byłbym Civic 4g Fanaticiem :przestraszony:

tez mi sie tak wydaje. bez sensu jest rejestracja w co drugi dzien, polecanie przez kogos, bezsensu jest takze stopniowe awansowanie zeby mozna bylo wiecej pisac... od kasowania glupot jest moderator.
Tu nadaje Radio Vavamuffin
Nadaje takie fale, które wiodą tutaj prym
Tu nadaje Radio Vavamuffin
Pozostawia za plecami Babilonu dym

ED6 340KM 360 Nm
1/4 mili 12,4 :)
Awatar użytkownika
n0rbi666
#Civic4g Member

Post autor: n0rbi666 »

kumpel pisze:Jutro sprawdzę dokładniej co i jak i powiem na ile da się zrobić to o co proszą i jak szybko :)
:)
A co do młodych : z doświadczenia wiem, że trzymanie rygoru przez moderatorów powinno podziałać - na początku będą się pluli, buntowali, robili przewroty, potem sobie pójdą precz i założą swoje forum civ4g.yoyo.pl :P A my będziemy mieć święty spokój :cwaniak: (dokładnie taki przebieg sytuacji miałem już na 2 forach, więc może tutaj też to przejdzie ;) )
Riders on the storm
There's a killer on the road
His brain is squirmin' like a toad
Take a long holiday
Let your children play
If ya give this man a ride
Sweet family will die
Killer on the road, yeah
Awatar użytkownika
sweety
#Civic4g Member

Post autor: sweety »

To i może ja dodam swoje trzy groszę do tego tematu, w którym prawie każdy się wyżalił :) W końcu troszkę tutaj jestem :)

Moim zdaniem niema co wymyślać teraz niewiadomo jakich kolwiek pomysłów itp. Ustalić dwa / trzy punkty i wprowadzić je w życie a potem wymyślać co by było lepiej (a może już wtedy nie trzeba będzie).

Osobiście uważam, że na pierwszym miejscu powinno zwiekszyć się liczbę modów, którzy będą mogli "posprzątać" i "nadzorować prawa" na forum :) Im więcej ich tym mniej roboty a tym samym chce się to robić ;)

A druga sprawa to styl forum, trzeba by pomyśleć nad zrobieniem tej skórki. Zróbmy topic, znajdźmy chętnych i do dzieła. Tak, tak wiem, że łatwo napisać, trudniej zrobić ale to przecież nie jest niemożliwe ;)

Podsumowując proponuje zacząć działać mały kroczkami i do przodu :) Bez zbędnych dyskusji :)
.....::::: Kobieta Twoich Snów :::::.....
Awatar użytkownika
maciej
#Civic4g Member

Post autor: maciej »

Sweety dobrze prawi :ok:
Swoją drogą, myślę, że licznik postów można byłoby zamienić na czas i ilość odwiedzin na stronie (tak jak to zrobili ostatnimi czasy na forum golfa) przynajmniej nie powodowałoby to jakiejś głupiej rywalizacji wśród niektórych typu: kto nabije więcej, a i punkty pomocy nie byłyby głupią sprawą ;) ogólnie potrzebny sprawny webmajster, dobre chęci i chwila czasu, a wszystko uda się naprawić :super:
Obrazek
RacingFactory.pl
Telefon: 507 457 261
Gadu-Gadu: 32707752
E-mail: biuro@racingfactory.pl
Dzida
#Civic4g Member
Kontakt:

Post autor: Dzida »

Ja nigdy jakoś nie zwrciem uwagi na to, kto ma ile postów...

nawet nie wiem sam ile mam, który jestem z kolei, o co z tym chodzi? To jakiś wyznacznik? Czego?
Najlepszy sklep internetowy z częściami do samochodów marki Honda. Tworzony z Pasji.
Awatar użytkownika
adamac
#Civic4g Member

Post autor: adamac »

Dzida pisze:Ja nigdy jakoś nie zwrciem uwagi na to, kto ma ile postów...

nawet nie wiem sam ile mam, który jestem z kolei, o co z tym chodzi? To jakiś wyznacznik? Czego?
Jest to wyznacznik tego, kto jest fajny :P
Jesteś wice MEGAWYMIATACZEM, bo jesteś drugi zaraz po nosqul'u, każdy by chciał Ciebie dotknąć i wogule :rotfl:

ogólnie to fajnie bylo, kiedy były browarki :ok:
Obrazek
Awatar użytkownika
maciej
#Civic4g Member

Post autor: maciej »

przynajmniej nie powodowałoby to jakiejś głupiej rywalizacji wśród niektórych typu: kto nabije więcej
Zaznaczyłem, że tyczy się to niektórych , po prostu czasem dzieci neo jarają się ilością postów pisanych na forach i sieją zbędny spam :P
Obrazek
RacingFactory.pl
Telefon: 507 457 261
Gadu-Gadu: 32707752
E-mail: biuro@racingfactory.pl
Awatar użytkownika
Boogie
#Civic4g Member

Post autor: Boogie »

Osobiście uważam, że na pierwszym miejscu powinno zwiekszyć się liczbę modów, którzy będą mogli "posprzątać" i "nadzorować prawa" na forum :) Im więcej ich tym mniej roboty a tym samym chce się to robić ;)

podpisuję się pod tym. Moim zdaniem powinno być kilka osób odpowiedzialnych za każdy dział. Powiedzmy z 3-4 osoby a nie że Szybik, mAx, bencol, ZlewiK, Banan, Randal są odpowiedzialni za każdy. O wystroju już było wiele więc nie ma sensu się rozpisywać :D tylko dodam, że wystrój jdm-option mi się bardzo podoba. Jest przejrzysty i niczego [chyba tam nie brakuje] a co do licznika postów i takich tam. W ogóle usunąć wszystkie liczniki, liczydełka nawet browarki moim zdaniem są zbędne. W kwestii młodych gniewnych wydaje mi się że zdecydowane działanie modów i adminów poskutkuje.

Piona!
Obrazek
Dzida
#Civic4g Member
Kontakt:

Post autor: Dzida »

Browary były dobre, bo były dawane użytkownikom przez użytkowników, a nie odgórnie z kosmosu jak licznik postów.
Najlepszy sklep internetowy z częściami do samochodów marki Honda. Tworzony z Pasji.
Awatar użytkownika
damian_qbass
#Civic4g Member

Post autor: damian_qbass »

powiem szczerze że jak wszedłem na stary wygląd forum to miało to jakiś klimat, czuło się to moc 4g, wyjątkowość i magie a w tej chwili tego naprawde brakuje, podzielam zdanie użytkowników że powinno być kilka osób odpowiedzialnych za porządki na forum, także naliczanie postów powinno być zlikwidowane

Pozdrawiam serdecznie, trochę się znam na stronach, wieć jesli będę potrzebny chętnie służę pomocą
ODPOWIEDZ