Nowy (stary) wygląd Forum
Moderatorzy: stachu, mac102, tditsr
Re: Nowy (stary) wygląd Forum
stary styl pod phpbb2 udostepnię
moge udostepnic też subsilver2, żeby w nim nagrzbeać - bo na tej bazie trzeba bedzie go robić...
co do kasy.. nie jest ona porzebna mi.. ja po prostu nie mam czasu grzebać w css.. robię co mogę, ale do tego musiałbym poświęcić ze dwa dni a tyle nie mogę..
moge udostepnic też subsilver2, żeby w nim nagrzbeać - bo na tej bazie trzeba bedzie go robić...
co do kasy.. nie jest ona porzebna mi.. ja po prostu nie mam czasu grzebać w css.. robię co mogę, ale do tego musiałbym poświęcić ze dwa dni a tyle nie mogę..
Coś konstruktywnego, fajnie 
Czyli, jeśli dobrze rozumiem: styl stary mamy (noofaq może udostępnić) i teraz ktoś musi tylko przerobić subsilvera na wzór starego.
Jeśli jest ktoś, kto się w tym orientuje (nie musi chyba być mistrzem), to może niech próbuje, jakoś szczególnie pilne to przecież nie jest. Jak się coś ruszy, to kto inny poprawi, coś doda innego i w sumie będzie. Wdzięczność dozgonna wszystkich (jak sądzę) forumowiczów gwarantowana.
Jeśli nikt taki się nie zgłosi to pozostaje komuś zapłacić. Może trzeba by było tą kasę doliczyć do zrzutki na serwer i po prostu zebrać jednorazowo nieco większą kwotę. Taki mój pomysł, decyzja należy do szefów.
Czyli, jeśli dobrze rozumiem: styl stary mamy (noofaq może udostępnić) i teraz ktoś musi tylko przerobić subsilvera na wzór starego.
Jeśli jest ktoś, kto się w tym orientuje (nie musi chyba być mistrzem), to może niech próbuje, jakoś szczególnie pilne to przecież nie jest. Jak się coś ruszy, to kto inny poprawi, coś doda innego i w sumie będzie. Wdzięczność dozgonna wszystkich (jak sądzę) forumowiczów gwarantowana.
Jeśli nikt taki się nie zgłosi to pozostaje komuś zapłacić. Może trzeba by było tą kasę doliczyć do zrzutki na serwer i po prostu zebrać jednorazowo nieco większą kwotę. Taki mój pomysł, decyzja należy do szefów.
- HIO
- #Civic4g Member
- Kontakt:
jedno Wam powiem- zrobmy cos z Tym foum bo:
- jest zdecydowanie mniej czytelne niz poprzednie
- bo nie moge sie odnalezc w nim (zreszta kilka innych osob tez tak twierdzi))
- bo jest duzo mniejszy ruch na nim - a to grozi upadkiem.
jezeli ktos potrafi to niech dziala- jezeli trzeba zrzutke robic to zacznijmy.
ja sie na tym nie znam ale nasze stare forum i te dwa: http://www.passwordjdm.pl/ , http://forum.streetshadows.pl/ uwazam za wzor funkcjonalnosci, przejrzystosci i "fajnosci" (cokolwiek mialoby to znaczyc).
aaaa i ShoutBox dla niektorych jest niezbedny- ja tam malo pisalem ale jest potrzebny aby zycie forumowe sie rozwijalo.
- jest zdecydowanie mniej czytelne niz poprzednie
- bo nie moge sie odnalezc w nim (zreszta kilka innych osob tez tak twierdzi))
- bo jest duzo mniejszy ruch na nim - a to grozi upadkiem.
jezeli ktos potrafi to niech dziala- jezeli trzeba zrzutke robic to zacznijmy.
ja sie na tym nie znam ale nasze stare forum i te dwa: http://www.passwordjdm.pl/ , http://forum.streetshadows.pl/ uwazam za wzor funkcjonalnosci, przejrzystosci i "fajnosci" (cokolwiek mialoby to znaczyc).
aaaa i ShoutBox dla niektorych jest niezbedny- ja tam malo pisalem ale jest potrzebny aby zycie forumowe sie rozwijalo.
Tu nadaje Radio Vavamuffin
Nadaje takie fale, które wiodą tutaj prym
Pozostawia za plecami Babilonu dym
ED6 340KM 360 Nm
1/4 mili 12,4
Nadaje takie fale, które wiodą tutaj prym
Pozostawia za plecami Babilonu dym
ED6 340KM 360 Nm
1/4 mili 12,4
HIO dobrze prawisz. Jestem tego samego zdania, a shoutbox troche jednoczyl tu ludzi i mozna bylo miec lepszy kontakt ze wszystkimi.
I wkurza mnie ze mnie wylogowuje z forum po paru minutach "nic nie robienia"
Wtedy to juz mi sie nawet nie chce logowac ktorys raz i czytam niezalogowany, pewnie niektorzy tez tak robia i pozniej u dolu mozna zobaczyc niestety 5 aktywnych forumowiczow.
A fora ktore podales wyzej sa bardziej zblizone wygladem do naszego starego, dzialy i tematy podklejone lepiej oddzielone itd.
Jak w najblizszym czasie nic sie nie ruszy to proponuje podjac jakies kroki
I wkurza mnie ze mnie wylogowuje z forum po paru minutach "nic nie robienia"
A fora ktore podales wyzej sa bardziej zblizone wygladem do naszego starego, dzialy i tematy podklejone lepiej oddzielone itd.
Jak w najblizszym czasie nic sie nie ruszy to proponuje podjac jakies kroki
Obawiam się, że ludzie czytając forum bez zalogowania nie chcą się również wypowiadać w tym temacie a to się przekłada na to, że będą problemy z ewentualną zrzuta.
Noofaq szacun dla Ciebie, że robisz coś, walczysz ze skryptem i serwerami i w sumie pisząc pierwszego posta nie miałem na myśli Ciebie jako piszącego style do forum bo już dużo zrobiłeś.
Fajnie, że wypowiedział się Dodi- swego czasu kierował się raczej fanatyzmem 4g niż chęcią zarobienia kasy robiąc to forum.
A tu i teraz.... no oprócz Noofaq to straszna bida. Nikt nie chce, nie ma czasu, nie potrafi.
Nie obwiniam nikogo ale przez to robi się trochę słaba atmosfera forumowa. Bo jak był zlot to byli i ludzie i była taka jedność a teraz mam wrażenie, że każdy ma wszystko w dupie i jedno co potrafi to napisać: "jest źle, Noofaq zmień"
Martwi mnie tez fakt że oprócz Dodi'ego nie wypowiedział się nikt więcej z władz forum.
Dziękuje i pozdrawiam.
Noofaq szacun dla Ciebie, że robisz coś, walczysz ze skryptem i serwerami i w sumie pisząc pierwszego posta nie miałem na myśli Ciebie jako piszącego style do forum bo już dużo zrobiłeś.
Fajnie, że wypowiedział się Dodi- swego czasu kierował się raczej fanatyzmem 4g niż chęcią zarobienia kasy robiąc to forum.
A tu i teraz.... no oprócz Noofaq to straszna bida. Nikt nie chce, nie ma czasu, nie potrafi.
Nie obwiniam nikogo ale przez to robi się trochę słaba atmosfera forumowa. Bo jak był zlot to byli i ludzie i była taka jedność a teraz mam wrażenie, że każdy ma wszystko w dupie i jedno co potrafi to napisać: "jest źle, Noofaq zmień"
Martwi mnie tez fakt że oprócz Dodi'ego nie wypowiedział się nikt więcej z władz forum.
Dziękuje i pozdrawiam.
Mnie również. Czy możemy prosić o jakieś info? Czy coś się dzieje w tym kierunku? Nie traktujcie tego jak jakiejś formy nacisku czy pretensji. Pytam jako stały użytkownik forum, któremu na nim zależy i obawia się o jego dalszą działalnośćPanfillo pisze:Martwi mnie tez fakt że oprócz Dodi'ego nie wypowiedział się nikt więcej z władz forum.
BTW Znalazłem w necie oferty ludzi, którzy grzebią przy forach. Można im zlecić przeróbkę stylu. Oczywiście odpłatnie, niemniej jednak takie usługi istnieją i zawsze jest opcja, żeby skorzystać.
Bez urazy ale pomysł słaby... i już mówię dlaczego. Ano dlatego, że na tym forum są zarejestrowani użytkownicy (jestem tego pewien) którzy potrafią to zrobić za free a jak już za kasę to na pewno za mniejszą i z większym zaangażowaniem. Więc wolę zapłacić "swoim". W ostateczności. pogadam tu i ówdzie... ale potrzebna jest opinia władz dlatego że będą potrzebne uprawnienia admina do ostylowania tego w miarę szybkim czasie. Ale jak dotąd władze forum milczą. A szkoda.
Czekanie aż zrobi to ktoś od nas jest pomysłem jeszcze słabszym, czego wyraźnym dowodem jest ten właśnie temat
Przecież zainicjowałeś go tydzień temu i wciąż odzewu nie ma żadnego. A żale za starym stylem są od samego początku zmian. Sam 10.11 napisałem, że jeśli ktoś by potrafił to przerobić, to byłoby świetnie. Noofaq napisał, że styl udostępni. Ale minął tydzień i zainteresowania nie ma żadnego. Albo więc nikt się nie zna, albo nie ma ochoty czy czasu.
Obawiam się więc, że się po prostu nie doczekamy
Obawiam się więc, że się po prostu nie doczekamy
- grzesiek84
- #Civic4g Member
- Auto:: Bmw E34
- Silnik:: 540I
raczej nikt nie ma czasu, przykra sprawa 
Ja niestety nie mam takich umiejetnosci
I nie mam pojecia ile takie cos zabiera czasu. Wogole wladze forum teraz rzadziej tu zagladaja czy mi sie wydaje??
Ja jestem zdania zeby zlecic to komus, przedstawic wszystko czego oczekujemy od forum i zorientowac sie ile to wyjdzie i zrobic raz a porzadnie.
Ja jestem zdania zeby zlecic to komus, przedstawic wszystko czego oczekujemy od forum i zorientowac sie ile to wyjdzie i zrobic raz a porzadnie.
wszyscy teraz rzadziej zagladaja, wchodze na forum o 22.00 i okazuje sie ze na forum jest misza i 0 gości...bombel85 pisze:Wogole wladze forum teraz rzadziej tu zagladaja czy mi sie wydaje??
jak nic sie nie ruszy to tak jak pisał HIO forum upadnie
ja równiez nie mam pojecia o przeróbce stylu ale jesli bedzie potrzeba zrobic sciepe to ok
- Pomoc drogowa 24h - Samochody zastępcze - Odszkodowania - tel. 888 111 206 http://www.auto-pomoc.net
Panowie, tak sobie wczoraj siedziałem i rozmyślałem o starym wyglądzie forum.
Pomyślałem, że skoro siedziałem kilka lat w grafice, jestem moderatorem na jednym z największych polskich for graficznych, to może udałoby mi się kogoś namówić do współpracy.
Zagadałem więc do kolegi z forum, który siedzi w stylach, i który może też pociąć styl pod nasz skrypt.
Dogadałem się z nim, i zaproponował, że za 70zł ogarnie wszystko. 40zł projekt, 30zł cięcie. Myślę, że cena zła nie jest...
Czy byłby ktoś chętny na zrobienie zrzutki? Stary styl był czytelny i specyficzny dla naszego forum. Powróćmy do tej szlachetnej tradycji...
70zł to chyba niewiele, jak na tylu użytkowników.
Pomyślałem, że skoro siedziałem kilka lat w grafice, jestem moderatorem na jednym z największych polskich for graficznych, to może udałoby mi się kogoś namówić do współpracy.
Zagadałem więc do kolegi z forum, który siedzi w stylach, i który może też pociąć styl pod nasz skrypt.
Dogadałem się z nim, i zaproponował, że za 70zł ogarnie wszystko. 40zł projekt, 30zł cięcie. Myślę, że cena zła nie jest...
Czy byłby ktoś chętny na zrobienie zrzutki? Stary styl był czytelny i specyficzny dla naszego forum. Powróćmy do tej szlachetnej tradycji...
70zł to chyba niewiele, jak na tylu użytkowników.